Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

NIEUW: Kaastartinades

groen & rood

Nieuwsgierig?

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
recept Champignons gevulde met tapenade - recette champignons farcies a la tapenade
Champignons gevuld met Tapenade

Ingrediënten

  • 100 gr. Tomatentapenade (Gran’Tapas)
  • 100 gr. Groene Olijventapenade (Gran’Tapas)
  • 100 gr. Zwarte Olijventapenade (Gran’Tapas)
  • 60 gr. Broodkruim
  • 10 Tuiles van Parmezaanse Kaas
  • 30 Parijse Champignons
  • 2 Paprika’s, gegrild
  • 10 Bollen Mozzarella
  • 3 Kroppen Rucola / Raketsalade
  • Olijfolie
  • Limoensap

Bereiding

Verwijder de steeltjes van de champignons. Snijd de steeltjes in brunoise, bak ze aan met look en sjalotten.

Vermeng elke tapenade met 20 gr. broodkruim.

Vul de champignons met verschillende laagjes: opeenvolgend een laag steeltjes, gegrilde paprika, mozzarella en tapenade.

Werk af met tuiles van parmezaanse kaas.

Tuiles van Parmezaanse Kaas:

Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier.

Leg hierop hoopjes van elk drie koffielepels geraspte parmezaan.

Bak de tuiles 3 à 4 minuten tot goudbruine krokante koekjes.

Besprenkel de rucola met een dressing van olijfolie en limoensap.

Dresseer met gevulde champignons.

In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van verschillende tapenades.

 

Tip:

U kan dit gerecht ook bereiden met andere tapenadevarianten: vb. Toscaanse Tapenade, Citrus-Agrumestapenade, Tonijntapenade, Ansjovistapenade, Sweetbite Tapenade, …