Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    recept Champignons gevulde met tapenade - recette champignons farcies a la tapenade
    Champignons gevuld met Tapenade

    Ingrediënten

    • 100 gr. Tomatentapenade (Gran’Tapas)
    • 100 gr. Groene Olijventapenade (Gran’Tapas)
    • 100 gr. Zwarte Olijventapenade (Gran’Tapas)
    • 60 gr. Broodkruim
    • 10 Tuiles van Parmezaanse Kaas
    • 30 Parijse Champignons
    • 2 Paprika’s, gegrild
    • 10 Bollen Mozzarella
    • 3 Kroppen Rucola / Raketsalade
    • Olijfolie
    • Limoensap

    Bereiding

    Verwijder de steeltjes van de champignons. Snijd de steeltjes in brunoise, bak ze aan met look en sjalotten.

    Vermeng elke tapenade met 20 gr. broodkruim.

    Vul de champignons met verschillende laagjes: opeenvolgend een laag steeltjes, gegrilde paprika, mozzarella en tapenade.

    Werk af met tuiles van parmezaanse kaas.

    Tuiles van Parmezaanse Kaas:

    Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier.

    Leg hierop hoopjes van elk drie koffielepels geraspte parmezaan.

    Bak de tuiles 3 à 4 minuten tot goudbruine krokante koekjes.

    Besprenkel de rucola met een dressing van olijfolie en limoensap.

    Dresseer met gevulde champignons.

    In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van verschillende tapenades.

     

    Tip:

    U kan dit gerecht ook bereiden met andere tapenadevarianten: vb. Toscaanse Tapenade, Citrus-Agrumestapenade, Tonijntapenade, Ansjovistapenade, Sweetbite Tapenade, …