Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

Houmous curry

3e  plaats – Prix Innovation 2018 Horecatel

Bekijk aanbod

 

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
chili con carne
Chili con carne taco’s met aïoli en guacamole

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1kg rundsgehakt
  • 1 groene peper
  • 400gr tomatenstukjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes look
  • 1el witte azijn
  • 500 ml rundsbouillon
  • 1 el worcestersaus (lea & perrens)
  • 1 el appelstroop
  • 250gr rode kidneybonen (HAK)
  • 140gr tomatenpuree
  • 1 el bruine suiker
  • 2 laurierbladeren
  • 1 el hete chili poeder
  • ½ el komijnpoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ el zout
  • 2 tl uienpoeder
  • ½ el paprikapoeder
  • Guacamole (GRAN’TAPAS)
  • Aïoli (GRAN’TAPAS)

Bereiding

Meng alle kruiden samen. Fruit de ui in de olie. Voeg de paprikastukjes en knoflook toe. Voeg het gehakt toe, breek het met een spatel in kleine stukjes.

Stoof tot het gehakt net niet rauw meer is.

Voeg de tomaten puree toe en bak dit even kort mee. Voeg de kruidenmix, tomatenstukjes en runderbouillon toe. Breng op smaak met de appelstroop, worcester saus, bruine suiker, laurierbladeren en witte wijn azijn.

Laat dit minimaal 2u stoven met deksel op de pan.

Verwijder het deksel en stoof nog een half uur, verwijder de laurierbladen. Voeg de kidney bonen toe, laat het geheel nog een half uurtje pruttelen.

Presentatie

Serveer dit in een taco met verse koolsla en als dip bijvoorbeeld de lekkere: Gran’Tapas aïoli en guacamole