Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    chili con carne
    Chili con carne taco’s met aïoli en guacamole

    Ingrediënten voor 4 personen:

    • 1kg rundsgehakt
    • 1 groene peper
    • 400gr tomatenstukjes
    • 1 gesnipperde ui
    • 2 teentjes look
    • 1el witte azijn
    • 500 ml rundsbouillon
    • 1 el worcestersaus (lea & perrens)
    • 1 el appelstroop
    • 250gr rode kidneybonen (HAK)
    • 140gr tomatenpuree
    • 1 el bruine suiker
    • 2 laurierbladeren
    • 1 el hete chili poeder
    • ½ el komijnpoeder
    • ½ tl nootmuskaat
    • ½ el zout
    • 2 tl uienpoeder
    • ½ el paprikapoeder
    • Guacamole (GRAN’TAPAS)
    • Aïoli (GRAN’TAPAS)

    Bereiding

    Meng alle kruiden samen. Fruit de ui in de olie. Voeg de paprikastukjes en knoflook toe. Voeg het gehakt toe, breek het met een spatel in kleine stukjes.

    Stoof tot het gehakt net niet rauw meer is.

    Voeg de tomaten puree toe en bak dit even kort mee. Voeg de kruidenmix, tomatenstukjes en runderbouillon toe. Breng op smaak met de appelstroop, worcester saus, bruine suiker, laurierbladeren en witte wijn azijn.

    Laat dit minimaal 2u stoven met deksel op de pan.

    Verwijder het deksel en stoof nog een half uur, verwijder de laurierbladen. Voeg de kidney bonen toe, laat het geheel nog een half uurtje pruttelen.

    Presentatie

    Serveer dit in een taco met verse koolsla en als dip bijvoorbeeld de lekkere: Gran’Tapas aïoli en guacamole