Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    Couscous salade met scampi en pesto mayonaise

    Ingrediënten voor 10 personen

    •  750 g Marokkaanse gekruide couscous (Al’Fez)
    • 1 L Kokende (groenten)bouillon
    • 60 Scampi gepeld en ontdarmd
    • 20 Sneetjes gedroogde ham
    • 100 g kokosolie (Valle del Sole)
    • 4 dl Mayonaise
    • 4 dl Groene pesto (Gran’Tapas)
    • 60 Halfgedroogde Tomaatjes (Gran’Tapas)

    Afwerking:

    • 50 plakjes Gegrilde courgette gemarineerd
    • 3 Sjalot in ringen, blaadjes oregano
    • 50 g rode bietscheuten
    • 30 Mammoet olijven (Gran’Oliva)

    Bereiding

    Giet de kokende bouillon op de couscous, zet onder deksel en laat 5 minuten wellen. Haal er een vork door om de graantjes los te maken.

    Snijd de sneetjes ham in de lengte in 3 repen en rol er de scampi in. Laat ze krokant bakken in de gesmolten kokosolie.

    Meng de mayonaise met de groene pesto en doe in een spuitzak.

     

    Presentatie

    Schik de couscous in een metalen ring op het bord. Verwijder deze en schik er de verschillende ingrediënten op en naast. Werk af met de oregano, rode bietscheuten en toefjes ‘pestomayonaise’.

    Dit gerecht kan koud of warm geserveerd worden.

    Tip 1:

    De kokosolie is een perfect alternatief voor olijfolie of boter, smaak en geurloos en verbrand niet.

    Tip 2:

    Hier kan ook de rode pesto van Gran’Tapas als alternatief gebruikt worden of onze nieuwe overheerlijke Houmous varianten (Gran’Tapas).