Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

Houmous curry

3e  plaats – Prix Innovation 2018 Horecatel

Bekijk aanbod

 

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
Couscous salade met scampi en pesto mayonaise

Ingrediënten voor 10 personen

  •  750 g Marokkaanse gekruide couscous (Al’Fez)
  • 1 L Kokende (groenten)bouillon
  • 60 Scampi gepeld en ontdarmd
  • 20 Sneetjes gedroogde ham
  • 100 g kokosolie (Valle del Sole)
  • 4 dl Mayonaise
  • 4 dl Groene pesto (Gran’Tapas)
  • 60 Halfgedroogde Tomaatjes (Gran’Tapas)

Afwerking:

  • 50 plakjes Gegrilde courgette gemarineerd
  • 3 Sjalot in ringen, blaadjes oregano
  • 50 g rode bietscheuten
  • 30 Mammoet olijven (Gran’Oliva)

Bereiding

Giet de kokende bouillon op de couscous, zet onder deksel en laat 5 minuten wellen. Haal er een vork door om de graantjes los te maken.

Snijd de sneetjes ham in de lengte in 3 repen en rol er de scampi in. Laat ze krokant bakken in de gesmolten kokosolie.

Meng de mayonaise met de groene pesto en doe in een spuitzak.

 

Presentatie

Schik de couscous in een metalen ring op het bord. Verwijder deze en schik er de verschillende ingrediënten op en naast. Werk af met de oregano, rode bietscheuten en toefjes ‘pestomayonaise’.

Dit gerecht kan koud of warm geserveerd worden.

Tip 1:

De kokosolie is een perfect alternatief voor olijfolie of boter, smaak en geurloos en verbrand niet.

Tip 2:

Hier kan ook de rode pesto van Gran’Tapas als alternatief gebruikt worden of onze nieuwe overheerlijke Houmous varianten (Gran’Tapas).