Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    Gegrilde tonijn, couscous en paprika tapenade

    Ingrediënten voor 10 personen

    • 10 x 140g porties tonijnfilet, ontvliesd
    • 30 g Ras-El-Hanout (Al’Fez)
    • 30 g kokosolie (Valle des sole)
    • 750 g 4 granen couscous (Artisan)
    • 8 dl kokende Groentebouillon
    • 30 takjes bimi, beetgaar gekookt
    • 40 Provençaalse olijven (Gran’Oliva)
    • 4 dl Paprika tapenade (Gran’Tapas)
    • Zestes van 1 limoen
    • 1 bakje tahooncressVoor de saus:
    • 5 dl Groentenbouillon
    • 30 g Spicy lemon Tagine Paste (Al’Fez)

    Bereiding

    Kruid de tonijnfilet met de Ras-el-hanout en kwast daarop kokosolie. Bak in een hete, gietijzeren pan, draai na 1 min om en bak de andere kant.

    Bak nu de bimi aan in de pan op verlaagd vuur samen met een lepeltje kokosolie.

    Giet de kokende bouillon op de 4-granen couscous, zet onder deksel en laat 10 minuten wellen. Roer de couscous los met vork.

    Snijd de Provençaalse olijven in ringen en de zeste in ultrafijne blokjes.

    Warm de bouillon met de Spicy lemon Tagine pasta.

    Presentatie

    Schik de couscous en daarbij de gebakken tonijn.

    Schik er vervolgens de bimi en olijfringen bij.

    Werk af met de saus, zestes van limoen en enkele takjes tahooncress.

    Tip 1:

    Schitterend met een stukje gegrild rood vlees.

    Tip 2:

    Bimi of babybroccoli is een groente die in Japan is ontwikkeld, door het kruisen van broccoli met kailan, een Chinese koolsoort.