Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

Houmous curry

3e  plaats – Prix Innovation 2018 Horecatel

Bekijk aanbod

 

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
Gegrilde tonijn, couscous en paprika tapenade

Ingrediënten voor 10 personen

  • 10 x 140g porties tonijnfilet, ontvliesd
  • 30 g Ras-El-Hanout (Al’Fez)
  • 30 g kokosolie (Valle des sole)
  • 750 g 4 granen couscous (Artisan)
  • 8 dl kokende Groentebouillon
  • 30 takjes bimi, beetgaar gekookt
  • 40 Provençaalse olijven (Gran’Oliva)
  • 4 dl Paprika tapenade (Gran’Tapas)
  • Zestes van 1 limoen
  • 1 bakje tahooncressVoor de saus:
  • 5 dl Groentenbouillon
  • 30 g Spicy lemon Tagine Paste (Al’Fez)

Bereiding

Kruid de tonijnfilet met de Ras-el-hanout en kwast daarop kokosolie. Bak in een hete, gietijzeren pan, draai na 1 min om en bak de andere kant.

Bak nu de bimi aan in de pan op verlaagd vuur samen met een lepeltje kokosolie.

Giet de kokende bouillon op de 4-granen couscous, zet onder deksel en laat 10 minuten wellen. Roer de couscous los met vork.

Snijd de Provençaalse olijven in ringen en de zeste in ultrafijne blokjes.

Warm de bouillon met de Spicy lemon Tagine pasta.

Presentatie

Schik de couscous en daarbij de gebakken tonijn.

Schik er vervolgens de bimi en olijfringen bij.

Werk af met de saus, zestes van limoen en enkele takjes tahooncress.

Tip 1:

Schitterend met een stukje gegrild rood vlees.

Tip 2:

Bimi of babybroccoli is een groente die in Japan is ontwikkeld, door het kruisen van broccoli met kailan, een Chinese koolsoort.