Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    Gelatine hapjes apero aspic wild en cranberry
    Gelatine hapjes met wild en cranberrytapenade

    Ingrediënten voor 10 personen:

    Voor de groentebouillon:
    • 500 ml Groentebouillon
    • 250 gr. Rundsgehakt
    • 1 Tak Witte Selder
    • 1 Wortel
    • 1 Prei
    • 1 eetlepel Tijm, fijngehakt
    • 1 Eiwit
    • 5 gr. Gelatinepoeder (voor 500 ml Bouillon)
    Voor de aspic:
    • 250 gr. Everzwijnfilet, carpaccio
    • 1½ appel Granny Smith, brunoise
    • 5 eetlepels Cranberrytapenade (Gran’Tapas)
    • 500 ml van bovenstaande Consommé Bouillon

    Bereiding

    Voor de bouillon:

    Maal de gewassen prei, selder, wortel en rundsgehakt in de keukenrobot tot een homogene puree.
    Meng er het eiwit onder.
    Kruid met tijm, peper en zout.
    Doe in een grote kookpot en giet er de koude bouillon op.
    Breng zachtjes aan de kook en roer regelmatig tot aan het kookpunt, tot de bouillon begint te pruttelen. Let erop dat het NIET kookt! Bovenop de bouillon vormt zich een dikke korst die intact moet blijven. Duw deze zachtjes opzij en schep de heldere bouillon door een zeef met daarin een kaasdoek. Breng op smaak met peper en zout.
    Meng er het gelatinepoeder onder en warm even op. Laat NIET koken!
    Bereid de glaasjes voor terwijl het afkoelt.

    Voor de vulling:

    Snijd het everzwijn in hapklare flinterdunne plakjes (carpaccio).
    Tip: Leg de everzwijnfilet voor gebruik 20 minuten in de diepvries, zo kan u makkelijker flinterdunne plakjes snijden.
    Schil de appel en snijd in brunoise.
    Schep 1 koffielepel cranberrytapenade op de bodem van elk glaasje.
    Schik daarop enkele plakjes everzwijncarpaccio.
    Overdek met 1 koffielepel appelblokjes.
    Giet hier voorzichtig de bouillon over.
    Zet in de koelkast tot de bouillon voldoende is opgesteven
    (duur opstijven: ca. 4 uur).
    Werk af met waterkers of andere verse kruiden.