Voor de vulling
Voor de Freekeh
Voor de saus
Snijd het hoedje af van de courgettes en haal het vruchtvlees uit. Meng de harisa onder de olijfolie en kwast er de courgettes vanbinnen mee in. Plaats gedurende 10 min in een voorverwarmde oven van 180°C.
Snijd het courgettevlees in blokjes en meng samen met de harisa, de tomatentapenade en sjalot onder het gehakt. Vul er de courgettes mee op en plaats gedurende 30 minuten in de warme oven.
Meng de freekeh onder de bouillon en breng aan de kook, zet onder deksel en laat 10 minuten zacht doorkoken.
Warm de bouillon met de harisa en de tapenade en werk af met limoensap.
Schik de courgette met daarbij de freekeh, olijven en werk af met een lepel saus.
Meng de voorgekookte freekeh samen met de olijven onder het gehakt om zo courgettes en aubergines op te vullen.
Gebruik tomaten, paprika, aubergine, witloof ipv de courgettes. Zo lekker en telkens nieuwe seizoensgroenten op het bord.