Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

NIEUW: Kaastartinades

groen & rood

Nieuwsgierig?

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
Grissini met Tasty Dip

Ingrediënten voor 10 personen

Voor de Grissini:

  • 2 Koffielepels Gegrilde Sesamzaadjes
  • 22 gr. Broodgist
  • 500 gr. Bloem
  • Lauw Water
  • 1 Koffielepel Suiker

Voor de dip:

  • 150 gr. Groene Olijventapenade (Gran’Tapas) / Andere Variant Tapenade
  • 5 Ansjovissen, gehakt
  • 75 gr. Tomaten, geëmondeerd en geconcasseerd (blik)
  • 80 gr. Ricotta

Bereiding

Verse Grissini met Sesamzaad:

 

Los de gist op in lauw water, kneed een soepel deeg en vorm een bal.
Dek het deeg af en laat het gedurende 1 uur rijzen.
Rol het deeg uit tot een plak van 2 à 5 mm dikte.
Snijd in repen van ongeveer 2 cm breed en rol ze uit tot ongeveer 20 cm lengte.
Bestrooi met sesamzaadjes en bak af in een oven op 240°C.

 

Dip:

 

Meng de groene olijventapenade, ricotta en gehakte ansjovis.
Kruid af met peper en zout.

 

Dien op.

Tip:

voor een trio-dip, maak 3 verschillende varianten.

In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de Groene Olijventapenade.
Tip; U kan dit gerecht ook bereiden met een andere variant tapenade: vb. Tomatentapenade, Zwarte Olijventapenade, Toscaanse Tapenade, Tonijntapenade, Citrus-Agrumestapenade, Sweet Bite® Tapenade, Anjovistapenade, …