Voor de Grissini:
Voor de dip:
Verse Grissini met Sesamzaad:
Los de gist op in lauw water, kneed een soepel deeg en vorm een bal.
Dek het deeg af en laat het gedurende 1 uur rijzen.
Rol het deeg uit tot een plak van 2 à 5 mm dikte.
Snijd in repen van ongeveer 2 cm breed en rol ze uit tot ongeveer 20 cm lengte.
Bestrooi met sesamzaadjes en bak af in een oven op 240°C.
Dip:
Meng de groene olijventapenade, ricotta en gehakte ansjovis.
Kruid af met peper en zout.
Dien op.
In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de Groene Olijventapenade.
Tip; U kan dit gerecht ook bereiden met een andere variant tapenade: vb. Tomatentapenade, Zwarte Olijventapenade, Toscaanse Tapenade, Tonijntapenade, Citrus-Agrumestapenade, Sweet Bite® Tapenade, Anjovistapenade, …