Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    Grissini met Tasty Dip

    Ingrediënten voor 10 personen

    Voor de Grissini:

    • 2 Koffielepels Gegrilde Sesamzaadjes
    • 22 gr. Broodgist
    • 500 gr. Bloem
    • Lauw Water
    • 1 Koffielepel Suiker

    Voor de dip:

    • 150 gr. Groene Olijventapenade (Gran’Tapas) / Andere Variant Tapenade
    • 5 Ansjovissen, gehakt
    • 75 gr. Tomaten, geëmondeerd en geconcasseerd (blik)
    • 80 gr. Ricotta

    Bereiding

    Verse Grissini met Sesamzaad:

     

    Los de gist op in lauw water, kneed een soepel deeg en vorm een bal.
    Dek het deeg af en laat het gedurende 1 uur rijzen.
    Rol het deeg uit tot een plak van 2 à 5 mm dikte.
    Snijd in repen van ongeveer 2 cm breed en rol ze uit tot ongeveer 20 cm lengte.
    Bestrooi met sesamzaadjes en bak af in een oven op 240°C.

     

    Dip:

     

    Meng de groene olijventapenade, ricotta en gehakte ansjovis.
    Kruid af met peper en zout.

     

    Dien op.

    Tip:

    voor een trio-dip, maak 3 verschillende varianten.

    In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de Groene Olijventapenade.
    Tip; U kan dit gerecht ook bereiden met een andere variant tapenade: vb. Tomatentapenade, Zwarte Olijventapenade, Toscaanse Tapenade, Tonijntapenade, Citrus-Agrumestapenade, Sweet Bite® Tapenade, Anjovistapenade, …