Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    Hartige cake met mammoetolijven, wortel en chorizo

    Ingrediënten voor 2 cakes

    • 5 Wortelen
    • 1 dl Sushi azijn
    • Rozemarijn
    • 400 g wortelpuree

    Voor het beslag:

    • 300 g Zelfrijzend bakmeel
    • 4 Eieren
    • 2 dl Volle melk
    • 140 g wortelpuree
    • Peper uit de molen

    Voor de garnituren/vulling

    • 2 Sjalotten versnipperd
    • 5 cl Olijfolie
    • 300 g Mammoet olijven (Gran’Oliva)
    • 250 g Pikante chorizo, in blokjes
    • 300 g Wortelblokjes (beetgaar gekookt in bouillon)
    • Blaadjes van 4 takjes rozemarijn

    Bereiding

    Warm de oven voor op 160°C.

    Stoof de sjalotten aan in de olijfolie. Doe er de chorizoblokjes, wortelblokjes en Mammoet olijven bij. Stoof kort door en werk af met de rozemarijnblaadjes.

    Maak het cakebeslag:

    Meng de eieren onder de melk en de groentendip wortel. Zeef de bloem erbij en meng samen.

    Meng beide met elkaar en vul er 2 beboterde en bebloemde cake vormen mee op.

    Bak in uw voorverwarmde oven gedurende 50 minuten.

    Snijd de wortel in lange slierten en in rondjes.

     

    Presentatie

    Schik een sneetje cake met daarbij extra groentendip wortel en een slaatje van wortel en rozemarijn afgewerkt met wat sushi azijn.

     

    Tip:

    Meng wat droge witte wijn of uw favoriete bier onder het beslag (Duvel, Tripel Chimay, St-Bernardus).