Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

Houmous curry

3e  plaats – Prix Innovation 2018 Horecatel

Bekijk aanbod

 

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
Hartige cake met mammoetolijven, wortel en chorizo

Ingrediënten voor 2 cakes

  • 5 Wortelen
  • 1 dl Sushi azijn
  • Rozemarijn
  • 400 g wortelpuree

Voor het beslag:

  • 300 g Zelfrijzend bakmeel
  • 4 Eieren
  • 2 dl Volle melk
  • 140 g wortelpuree
  • Peper uit de molen

Voor de garnituren/vulling

  • 2 Sjalotten versnipperd
  • 5 cl Olijfolie
  • 300 g Mammoet olijven (Gran’Oliva)
  • 250 g Pikante chorizo, in blokjes
  • 300 g Wortelblokjes (beetgaar gekookt in bouillon)
  • Blaadjes van 4 takjes rozemarijn

Bereiding

Warm de oven voor op 160°C.

Stoof de sjalotten aan in de olijfolie. Doe er de chorizoblokjes, wortelblokjes en Mammoet olijven bij. Stoof kort door en werk af met de rozemarijnblaadjes.

Maak het cakebeslag:

Meng de eieren onder de melk en de groentendip wortel. Zeef de bloem erbij en meng samen.

Meng beide met elkaar en vul er 2 beboterde en bebloemde cake vormen mee op.

Bak in uw voorverwarmde oven gedurende 50 minuten.

Snijd de wortel in lange slierten en in rondjes.

 

Presentatie

Schik een sneetje cake met daarbij extra groentendip wortel en een slaatje van wortel en rozemarijn afgewerkt met wat sushi azijn.

 

Tip:

Meng wat droge witte wijn of uw favoriete bier onder het beslag (Duvel, Tripel Chimay, St-Bernardus).