Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    Kibbeh kabeljauw en houmous basilicum

    Ingrediënten voor 10 personen

    Voor de Kibbeh:

    • 400 g Kabeljauw filet (zeewolf kan ook)
    • 2 Sjalotten versnipperd
    • 200 g Houmous basilicum (Gran’Tapas)
    • 150 g Wholewheat Bulgur (Artisan)
    • 4 dl Kippenbouillon
    • Zestes van 1 limoen (geraspt)

    Voor de vulling:

    • 1 Grote ajuin
    • 2 Grote rode ajuinen
    • 150 g Pijnboompitten
    • 1 dl Olijfolie

    Bereiding

    Warm de oven voor op 210°C.

    Reinig en snijd de uien in fijne ringen. Stoof aan in de olijfolie en doe er de pijnboompitten bij. Laat kort opbakken.

    Maak de Kibbeh:

    Zet de Bulgur een uurtje te weken in de lauwe bouillon. Giet af. Hak de vis fijn in een blender en meng er de sjalotten, de houmous basilicum en bulgur onder. Werk af met de limoen zestes.

    Kwast een taartbodem in met olijfolie en verdeel er de Kibbeh over. Werk af met de ajuinstoof en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Presentatie

    Presenteer samen met de houmous basilicum opgewerkt met wat olijfolie en een blaadje basilicum.