Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

Houmous curry

3e  plaats – Prix Innovation 2018 Horecatel

Bekijk aanbod

 

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
Kibbeh kabeljauw en houmous basilicum

Ingrediënten voor 10 personen

Voor de Kibbeh:

  • 400 g Kabeljauw filet (zeewolf kan ook)
  • 2 Sjalotten versnipperd
  • 200 g Houmous basilicum (Gran’Tapas)
  • 150 g Wholewheat Bulgur (Artisan)
  • 4 dl Kippenbouillon
  • Zestes van 1 limoen (geraspt)

Voor de vulling:

  • 1 Grote ajuin
  • 2 Grote rode ajuinen
  • 150 g Pijnboompitten
  • 1 dl Olijfolie

Bereiding

Warm de oven voor op 210°C.

Reinig en snijd de uien in fijne ringen. Stoof aan in de olijfolie en doe er de pijnboompitten bij. Laat kort opbakken.

Maak de Kibbeh:

Zet de Bulgur een uurtje te weken in de lauwe bouillon. Giet af. Hak de vis fijn in een blender en meng er de sjalotten, de houmous basilicum en bulgur onder. Werk af met de limoen zestes.

Kwast een taartbodem in met olijfolie en verdeel er de Kibbeh over. Werk af met de ajuinstoof en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Presentatie

Presenteer samen met de houmous basilicum opgewerkt met wat olijfolie en een blaadje basilicum.