Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

Houmous curry

3e  plaats – Prix Innovation 2018 Horecatel

Bekijk aanbod

 

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
Krokante Zeeduivel

Ingrediënten voor 10 personen

  • 200 gr. Groene Olijven Naturel (Gran’Oliva) / Andere Variant Olijven
  • 200 gr. Auberginekaviaar
  • 1,5 kg Zeeduivel
  • 100 gr. Prei, julienne
  • 100 gr. Wortel, julienne
  • 10 Bladeren Daslook (Ail des Ours)
  • 1 kg Krielaardappelen
  • 4 Sjalotten, in ringen gesneden
  • Kruiden: Tijm, Laurier, Rozemarijn, Look
  • Grof Zeezout / Fleur de Sel
  • 500 gr. Ganzenvet
  • 1 liter Bisque
  • 3 Steranijs

Bereiding

Snijd de zeeduivel in 10 gelijke delen en laat even bruinen op de pan.
Snijd de olijven in fijne brunoise, vermeng met de auberginekaviaar en kruid af.
Besmeer de zeeduivel met de bereiding.
Stoof in ganzenvet de kruiden tijm, laurier, rozemarijn, look en de sjalotten.
Snijd de krieltjes met de pel in twee en voeg deze hieraan toe.
Kruid af met fleur de sel.
Laat de bisque inkoken met steranijs.
Als de saus voldoende is ingekookt (3/4), zeef ze dan door en bind met een beetje boter.
Bak de wortels en de prei licht aan, zodat ze nog krokant blijven.
Breng op smaak met peper en zout.
Bak de zeeduivel af in de oven gedurende 5 minuten op 180°C en laat rusten.

 

In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de olijvenmix Groene Olijven Naturel.

Tip:

U kan dit gerecht ook bereiden met een andere variant: vb. Barbecue Olijven, Cocktail Olijven, Olijven met Piment, …