Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

Houmous curry

3e  plaats – Prix Innovation 2018 Horecatel

Bekijk aanbod

 

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
Lamsburgers ‘Kafta’ met aubergine en houmous

Ingrediënten voor 10 personen

  • 3 Aubergines
  • 50 g Kokosolie (Valle del Sole)
  • Grof zeezout (fleur de sel)
  • 500 g Houmous Original (Gran’Tapas)
  • 1 dl Olijfolie
  • 2 grote Turkse broden
  • Verse koriander

Voor de lamsbrochettes:

  • 2 kg Lamsgehakt
  • 1 Ei
  • 2 Rode ajuin, versnipperd
  • 10 g Korianderblaadjes
  • 100 g Libanese Baharat kruiden (Al’Fez)

Bereiding

Warm de oven voor op 180°C.

Maak de lamsbrochettes:

Meng het gehakt met ei, rode ajuin en gehakte koriander. Vorm rond een spies en rol door de Baharat kruiden. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 12 minuten.

Snijd de aubergines in gelijke schijven, bestrijk met de kokosolie en gril in de grillpan of onder de paninigrill. Breng op smaak met grof zeezout.

Presentatie

Schik de gegrilde aubergines met daarop de houmous original.

Presenteer daarbij de lamsbrochette en gebroken Turks brood. Werk af met wat olijfolie, extra Baharat kruiden en korianderblaadjes.

Tip:

Perfect gerecht om als ‘Sharing Dish’ op een grote schaal/bord te presenteren.