Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    Lamsburgers ‘Kafta’ met aubergine en houmous

    Ingrediënten voor 10 personen

    • 3 Aubergines
    • 50 g Kokosolie (Valle del Sole)
    • Grof zeezout (fleur de sel)
    • 500 g Houmous Original (Gran’Tapas)
    • 1 dl Olijfolie
    • 2 grote Turkse broden
    • Verse koriander

    Voor de lamsbrochettes:

    • 2 kg Lamsgehakt
    • 1 Ei
    • 2 Rode ajuin, versnipperd
    • 10 g Korianderblaadjes
    • 100 g Libanese Baharat kruiden (Al’Fez)

    Bereiding

    Warm de oven voor op 180°C.

    Maak de lamsbrochettes:

    Meng het gehakt met ei, rode ajuin en gehakte koriander. Vorm rond een spies en rol door de Baharat kruiden. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 12 minuten.

    Snijd de aubergines in gelijke schijven, bestrijk met de kokosolie en gril in de grillpan of onder de paninigrill. Breng op smaak met grof zeezout.

    Presentatie

    Schik de gegrilde aubergines met daarop de houmous original.

    Presenteer daarbij de lamsbrochette en gebroken Turks brood. Werk af met wat olijfolie, extra Baharat kruiden en korianderblaadjes.

    Tip:

    Perfect gerecht om als ‘Sharing Dish’ op een grote schaal/bord te presenteren.