Voor onderstaand recept kan je een zak kant-en-klare tortilla-chips nemen of je kan je eigen nacho’s maken.
basis:
450 gr. Tortillachips / Nacho’s
of
voor zelfgemaakte nacho’s:
Als snack:
Als hoofdgerecht:
Maak het deeg:
– Meng de bloem, het zout en de boter tot een grof mengsel.
– Voeg kleine scheutjes water doorheen het mengsel.
– Kneed tot een soepel deeg ontstaat.
Maak de tortillachips:
– Rol het deeg in 12 gelijkmatige balletjes.
– Rol elk deegballetje uit tot een cirkelvormige dunne plak.
– Stapel de tortilla’s op. Doe dit met voldoende bloem ertussen zodat ze niet aan elkaar kleven.
Bak de tortilla’s:
– Verwarm een pan tot deze goed warm is.
– Leg de tortilla in de pan om te bakken (zonder boter of olie),
draai deze na 30 seconden en bak de andere kant.
Maak de nacho’s:
– Snijd de tortilla in een achttal driehoekige vormen.
– Verhit de zonnebloemolie in een pan tot deze begint te walmen.
– Frituur de nacho’s. Opgelet, frituur de nacho’s niet helemaal bruin, aangezien deze nog eens gebakken worden in de oven.
– Laat uitlekken op een bord met keukenpapier en bestrooi naar smaak met peper en zout.
Schik de tortillachips (nacho’s) op een hittebestendig bord.
Verdeel er de gemalen kaas over en laat even smelten onder de gril.
Strijk de zure room en de sweet bite® tapenade erop of serveer deze er afzonderlijk bij als dipsaus.
Dit gerecht kan je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen.
Fruit de ui en de knoflook en bak het gehakt even bruin in een pan.
Schud er vervolgens de nacho’s over en strooi hierover de geraspte kaas.
Laat even smelten onder de gril.
Dien op met zure room en sweet bite® tapenade.