Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    Pasta met Scampispiesjes

    Ingrediënten voor 10 personen

    • 1 kg Pasta (Fettucini / Tagliatelle / …)
    • 300 gr. Groene Olijventapenade (Gran’Tapas) / Andere Variant Tapenade
    • 60 Scampi’s
    • 150 gr. Pijnboompitten, gegrild
    • 40 Rode Kerstomaatjes, middendoor gesneden
    • 1 Bot Basilicum
    • 3 Lookteentjes
    • 200 ml Olijfolie
    • Houten Spiesjes

    Bereiding

    Maak een marinade van look, basilicum en olijfolie voor de scampi’s.
    Marineer de scampi’s en prik ze op stokjes.
    Gril deze scampi-spiesjes.
    Kook de pasta al dente en meng deze met groene olijventapenade, halve kerstomaatjes en gegrilde pijnboompitten.
    Werk af met enkele blaadjes verse basilicum en eventueel enkele parmezaanschilfers.
    Presenteer het scampispiesje op de pastamengeling.

    In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de Groene Olijventapenade.

    Tip:

    U kan dit gerecht ook bereiden met een andere variant tapenade: vb. Tomatentapenade, Toscaanse Tapenade, Citrus-Agrumestapenade, …