Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

Houmous curry

3e  plaats – Prix Innovation 2018 Horecatel

Bekijk aanbod

 

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
Pasta met Scampispiesjes

Ingrediënten voor 10 personen

  • 1 kg Pasta (Fettucini / Tagliatelle / …)
  • 300 gr. Groene Olijventapenade (Gran’Tapas) / Andere Variant Tapenade
  • 60 Scampi’s
  • 150 gr. Pijnboompitten, gegrild
  • 40 Rode Kerstomaatjes, middendoor gesneden
  • 1 Bot Basilicum
  • 3 Lookteentjes
  • 200 ml Olijfolie
  • Houten Spiesjes

Bereiding

Maak een marinade van look, basilicum en olijfolie voor de scampi’s.
Marineer de scampi’s en prik ze op stokjes.
Gril deze scampi-spiesjes.
Kook de pasta al dente en meng deze met groene olijventapenade, halve kerstomaatjes en gegrilde pijnboompitten.
Werk af met enkele blaadjes verse basilicum en eventueel enkele parmezaanschilfers.
Presenteer het scampispiesje op de pastamengeling.

In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de Groene Olijventapenade.

Tip:

U kan dit gerecht ook bereiden met een andere variant tapenade: vb. Tomatentapenade, Toscaanse Tapenade, Citrus-Agrumestapenade, …