Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

Houmous curry

3e  plaats – Prix Innovation 2018 Horecatel

Bekijk aanbod

 

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
Pissaladière – Provençaalse Uientaart

Ingrediënten voor 10 personen

Voor onderstaand recept kan een kant-en-klare pizzabodem gebruikt worden of kan je zelf een pizzabodem maken.
Deeg:

  • 1 kant-en-klare Pizzabodem of 1 pak kant-en-klaar Kruimeldeeg of 850 gr. Tarwebloem
  • 15 gr. Droge gist (of 20 gr. Verse Gist)
  • 350 ml Water, lauw
  • 1 Ei, opgeklopt
  • Olijfolie, 3 eetlepels
  • 12 gr. Zout

Vulling:

  • 200 gr. Ansjovistapenade / Anchoïade (Gran’Tapas)
  • 14 grote Uien
  • 5 teentjes Knoflook
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 500 gr. Mozarella, geraspt
  • 750 gr. Kerstomaatjes
  • 500 gr. Geroosterde Paprika’s
  • 200 gr. Kalamata Olijven (Gran’Tapas)
  • 30 gr. Provençaalse Kruiden (Tijm, Rozemarijn, Laurier)
  • Verse Basilicum
  • Peper & Zout

Bereiding

Timing:
35 min. voorbereiding – 2 u. rijzen – 25 min. bakken
Voor het deeg:
Roer de gist door het lauwe water.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe hierin het gistwater, het zout, het opgeklopte ei en de olijfolie. Meng.
Kneed tot een soepel deeg en vorm een bal.
Leg deze deegbal in een ingevette kom, dek af en laat gedurende 1 à 1,5 uur rijzen tot dubbel zijn volume.
Rol het deeg uit tot de gewenste grootte.
Laat 15 minuten rusten en prik vervolgens enkele gaatjes in de bodem.

Voor de vulling:
Bestrijk het deeg met een dunne laag ansjovistapenade / anchoïade.
Maak de topping:
– Snij de uien in schijfjes en pers de knoflook. Fruit de uiringen en de knoflook in de olie tot ze zacht en glazig zijn. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
– Snij de kerstomaatjes middendoor en de geroosterde paprika in reepjes.
Beleg het deeg met de topping van ui, knoflook, paprika en kerstomaatjes.
Strooi er wat gemalen kaas, Provençaalse kruiden en peper over.
Bak gedurende 15 à 20 minuten goudbruin in een op 200°C voorverwarmde oven.
Teken een ruitpatroon met ansjovistapenade en schik de Kalamata Olijven op de topping.
Zet nog 5 minuutjes in de oven.
Decoreer met enkele blaadjes verse basilicum en serveer.