Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    Pissaladière – Provençaalse Uientaart

    Ingrediënten voor 10 personen

    Voor onderstaand recept kan een kant-en-klare pizzabodem gebruikt worden of kan je zelf een pizzabodem maken.
    Deeg:

    • 1 kant-en-klare Pizzabodem of 1 pak kant-en-klaar Kruimeldeeg of 850 gr. Tarwebloem
    • 15 gr. Droge gist (of 20 gr. Verse Gist)
    • 350 ml Water, lauw
    • 1 Ei, opgeklopt
    • Olijfolie, 3 eetlepels
    • 12 gr. Zout

    Vulling:

    • 200 gr. Ansjovistapenade / Anchoïade (Gran’Tapas)
    • 14 grote Uien
    • 5 teentjes Knoflook
    • 2 eetlepels Olijfolie
    • 500 gr. Mozarella, geraspt
    • 750 gr. Kerstomaatjes
    • 500 gr. Geroosterde Paprika’s
    • 200 gr. Kalamata Olijven (Gran’Tapas)
    • 30 gr. Provençaalse Kruiden (Tijm, Rozemarijn, Laurier)
    • Verse Basilicum
    • Peper & Zout

    Bereiding

    Timing:
    35 min. voorbereiding – 2 u. rijzen – 25 min. bakken
    Voor het deeg:
    Roer de gist door het lauwe water.
    Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe hierin het gistwater, het zout, het opgeklopte ei en de olijfolie. Meng.
    Kneed tot een soepel deeg en vorm een bal.
    Leg deze deegbal in een ingevette kom, dek af en laat gedurende 1 à 1,5 uur rijzen tot dubbel zijn volume.
    Rol het deeg uit tot de gewenste grootte.
    Laat 15 minuten rusten en prik vervolgens enkele gaatjes in de bodem.

    Voor de vulling:
    Bestrijk het deeg met een dunne laag ansjovistapenade / anchoïade.
    Maak de topping:
    – Snij de uien in schijfjes en pers de knoflook. Fruit de uiringen en de knoflook in de olie tot ze zacht en glazig zijn. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
    – Snij de kerstomaatjes middendoor en de geroosterde paprika in reepjes.
    Beleg het deeg met de topping van ui, knoflook, paprika en kerstomaatjes.
    Strooi er wat gemalen kaas, Provençaalse kruiden en peper over.
    Bak gedurende 15 à 20 minuten goudbruin in een op 200°C voorverwarmde oven.
    Teken een ruitpatroon met ansjovistapenade en schik de Kalamata Olijven op de topping.
    Zet nog 5 minuutjes in de oven.
    Decoreer met enkele blaadjes verse basilicum en serveer.