Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    PIETERCIL SPELTRISOTTO (SPELT ARTISJOK)-237
    Risotto van spelt ai porcini

    Ingrediënten

    • Volkoren Spelt (Artisan Grains)
    • Sjalot
    • Olijfolie
    • Rode wijn
    • Knoflook
    • Gemarineerde Artisjokharten (Gran’Tapas)
    • Erwten (Ardo)
    • Parmezaanse kaas
    • Boter
    • Groentebouillon
    • Peterselie

    Bereiding

    Week de spelt tot een uur of een nacht op voorhand.

    Hak de sjalot en de look fijn.

    Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en stoof de sjalot en de look.

    Voeg de groenten toe en laat ze zachtjes aanstoven.

    Blus met rode wijn en doe er de uitgelekte spelt bij. Laat het geheel goed inkoken.

    Voeg vervolgens de bouillon toe in verschillende keren totdat de spelt beetgaar is en roer regelmatig.

    Hak de peterselie fijn.

    Neem de risotto van het vuur, voeg de geraspte Parmezaanse kaas, de gehakte peterselie en een klontje goede boter toe. Meng het geheel.

    Presentatie

    Doe de risotto in een ruime schaal en garneer eventueel met wat Parmezaan-schilfers en gehakte peterselie.