Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

Houmous curry

3e  plaats – Prix Innovation 2018 Horecatel

Bekijk aanbod

 

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
PIETERCIL SPELTRISOTTO (SPELT ARTISJOK)-237
Risotto van spelt ai porcini

Ingrediënten

  • Volkoren Spelt (Artisan Grains)
  • Sjalot
  • Olijfolie
  • Rode wijn
  • Knoflook
  • Gemarineerde Artisjokharten (Gran’Tapas)
  • Erwten (Ardo)
  • Parmezaanse kaas
  • Boter
  • Groentebouillon
  • Peterselie

Bereiding

Week de spelt tot een uur of een nacht op voorhand.

Hak de sjalot en de look fijn.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en stoof de sjalot en de look.

Voeg de groenten toe en laat ze zachtjes aanstoven.

Blus met rode wijn en doe er de uitgelekte spelt bij. Laat het geheel goed inkoken.

Voeg vervolgens de bouillon toe in verschillende keren totdat de spelt beetgaar is en roer regelmatig.

Hak de peterselie fijn.

Neem de risotto van het vuur, voeg de geraspte Parmezaanse kaas, de gehakte peterselie en een klontje goede boter toe. Meng het geheel.

Presentatie

Doe de risotto in een ruime schaal en garneer eventueel met wat Parmezaan-schilfers en gehakte peterselie.