Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    Saltimbocca van Kip met Rösti’s

    Ingrediënten voor 10 personen

    Voor de Saltimbocca:

    • 10 Kipfilets, middendoor gesneden
    • 400 gr. Zwarte Olijventapenade (Gran’Tapas)
    • 3 Bollen Mozzarella, plakjes
    • 50 Halfgedroogde Tomaatjes, stukjes (Gran’Tapas)
    • 20 Blaadjes Basilicum

    Voor de Rösti’s:

    • 5 Dikke Aardappels Bintjes
    • Boter
    • Olijfolie

    Voor het Slaatje:

    • 3 Kroppen Rucola / Raketsalade
    • 20 Halfgedroogde Tomaatjes (Gran’Tapas)
    • 250 gr. Blauwe Druiven
    • Parmezaanschilfers

    Bereiding

    Snijd de kipfilet middendoor, leg hierop een laagje zwarte olijventapenade en vul op met halfgedroogde tomaatjes, mozzarella en basilicum.
    Sluit de kipfilet, rol deze in folie op tot een worst en stoom 10 minuten in de steamer.
    Rasp de aardappelen met schil zodat je dunne sliertjes krijgt.
    Meng goed door elkaar.
    Verwarm boter en olie in een pan en schep hierin een lepel van het aardappelmengsel.
    Druk een beetje aan zodat je een klein dik pannekoekje krijgt.
    Bak de rösti aan beide kanten totdat deze krokant goudbruin zijn.
    Snijd ronde rösti en dresseer hierop de saltimbocca van kip.
    Serveer met een slaatje van rucola, halfgedroogde tomaatjes, blauwe druiven en parmezaanschilfers.
    Garneer het bord met zwarte olijventapenade.