Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

NIEUW: Kaastartinades

groen & rood

Nieuwsgierig?

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
Saltimbocca van Kip met Rösti’s

Ingrediënten voor 10 personen

Voor de Saltimbocca:

  • 10 Kipfilets, middendoor gesneden
  • 400 gr. Zwarte Olijventapenade (Gran’Tapas)
  • 3 Bollen Mozzarella, plakjes
  • 50 Halfgedroogde Tomaatjes, stukjes (Gran’Tapas)
  • 20 Blaadjes Basilicum

Voor de Rösti’s:

  • 5 Dikke Aardappels Bintjes
  • Boter
  • Olijfolie

Voor het Slaatje:

  • 3 Kroppen Rucola / Raketsalade
  • 20 Halfgedroogde Tomaatjes (Gran’Tapas)
  • 250 gr. Blauwe Druiven
  • Parmezaanschilfers

Bereiding

Snijd de kipfilet middendoor, leg hierop een laagje zwarte olijventapenade en vul op met halfgedroogde tomaatjes, mozzarella en basilicum.
Sluit de kipfilet, rol deze in folie op tot een worst en stoom 10 minuten in de steamer.
Rasp de aardappelen met schil zodat je dunne sliertjes krijgt.
Meng goed door elkaar.
Verwarm boter en olie in een pan en schep hierin een lepel van het aardappelmengsel.
Druk een beetje aan zodat je een klein dik pannekoekje krijgt.
Bak de rösti aan beide kanten totdat deze krokant goudbruin zijn.
Snijd ronde rösti en dresseer hierop de saltimbocca van kip.
Serveer met een slaatje van rucola, halfgedroogde tomaatjes, blauwe druiven en parmezaanschilfers.
Garneer het bord met zwarte olijventapenade.