Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    Sweet Bite® Summer Salad

    Ingrediënten voor 10 personen

    • 1 kg Pasta (Spirelli / Fusilli / Farfalle / …)
    • 625 gr. Chorizo, mild (bakchorizo)
    • 250 gr. Fetakaas
    • 125 gr. Pijnboompitten, gegrild
    • 10 Slaharten, in dunne reepjes gesneden
    • 1 bundeltje Koriander
    • 2 Rode Uien
    • 5 Sinaasappels
    • 150 gr. Sweet Bite® Tapenade (Gran’Tapas)

    Bereiding

    Kook de pasta al dente en laat afkoelen.

    Snijd de chorizo in schijfjes en bak in een pan met weinig olijfolie.

    Rooster de pijnboompitten.

    Snij de sla, de blaadjes koriander en de rode ui in fijne reepjes.

    Schil de sinaasappels en snijd deze in partjes. Hou het sap.

    Meng de koude pasta met de fijngesneden salade, koriander, rode ui en partjes sinaasappel.

    Strooi hierover de schijfjes gebakken chorizo, de gegrilde pijnboompitten en de blokjes fetakaas.

    Meng het sap van de sinaasappelen met de Sweet Bite®tapenade en besprenkel de pastamengeling met deze Sweet Bite®dressing.

    Versier het bord met een toets sweet bite®tapenade en serveer.

    Tip:

    Voor een lichtere variant kan de chorizo vervangen worden door blokjes kip.