Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

Houmous curry

3e  plaats – Prix Innovation 2018 Horecatel

Bekijk aanbod

 

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
Tartelette met citroen en sweety drops

Ingrediënten voor 10 personen

  • Sweety Drops Gran’Tapas
  • Boterbladerdeegplak B51
  • Risso Restaurant
  • Eieren
  • Suiker
  • Mascarpone
  • Citroen
  • Meringue
  • Munt

Bereiding

Laat de Banquet d’Or boterbladerdeegplak rustig ontdooien en ga erover heen met een prikrol.

Vet een tartelettevorm voor 1 persoon in met Risso Restaurant Evolution en leg er een stuk deeg in.

Bak gedurende 25 min in een voorverwarmde oven aan 170°C.

Klop 2 eidooiers samen met 70 g suiker luchtig op.

Meng er 250 g mascarpone door.

Pers een halve citroen uit in het mengsel en voeg naar wens citroenzeste toe.

Klop de eiwitten stijf en meng deze voorzichtig onder het mascarponemengsel.

Wrijf de tartelette in met witte chocolade om te vermijden dat de bladerdeeg wak wordt tijdens het garen.

Spuit de citroencrème in de bakvormen en bedek met meringue.

Werk af met Gran’Tapas Sweety Drops, citroenrasp en fijngesneden munt.