Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    Tartelette met citroen en sweety drops

    Ingrediënten voor 10 personen

    • Sweety Drops Gran’Tapas
    • Boterbladerdeegplak B51
    • Risso Restaurant
    • Eieren
    • Suiker
    • Mascarpone
    • Citroen
    • Meringue
    • Munt

    Bereiding

    Laat de Banquet d’Or boterbladerdeegplak rustig ontdooien en ga erover heen met een prikrol.

    Vet een tartelettevorm voor 1 persoon in met Risso Restaurant Evolution en leg er een stuk deeg in.

    Bak gedurende 25 min in een voorverwarmde oven aan 170°C.

    Klop 2 eidooiers samen met 70 g suiker luchtig op.

    Meng er 250 g mascarpone door.

    Pers een halve citroen uit in het mengsel en voeg naar wens citroenzeste toe.

    Klop de eiwitten stijf en meng deze voorzichtig onder het mascarponemengsel.

    Wrijf de tartelette in met witte chocolade om te vermijden dat de bladerdeeg wak wordt tijdens het garen.

    Spuit de citroencrème in de bakvormen en bedek met meringue.

    Werk af met Gran’Tapas Sweety Drops, citroenrasp en fijngesneden munt.