Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

NIEUW: Kaastartinades

groen & rood

Nieuwsgierig?

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
Toscaanse Chorizo Bruschette

Ingrediënten voor 10 personen

  • 3 Stokbroden
  • Olijfolie Extra Vierge
  • 3 Lookteentjes
  • 250 gr. Ricotta
  • 400 gr. Toscaanse Tapenade (Gran’Tapas) / Andere Variant Tapenade
  • 20 Plakjes Chorizo
  • 1 Bot Dragon
  • 6 Pijpajuinen
  • 1 Krop Radicchio Salade / Bittere Rode Salade
  • 500 gr. Spinazie, jong

Bereiding

Snijd het stokbrood in dikke sneden, bak in olijfolie en wrijf in met look.
Besmeer met een fijn laagje ricotta en vervolgens met een dikkere laag tapenade.
Snijd de chorizo in plakjes en droog in de oven.
Snijd de pijpajuin in schuine reepjes.
Verdeel over de bruschette en werk af met stukjes dragon.
Snijd de radicchio in julienne en vermeng met de jonge spinazie, werk het slaatje af met olijfolie en balsamico azijn.
Decoreer eventueel extra met halfgedroogde tomaatjes.

Tip:

In plaats van de ricotta en de tapenade in afzonderlijke laagjes aan te brengen, kunnen deze ook eerst vermengd worden en vervolgens op de bruschette gesmeerd worden.
In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de Toscaanse tapenade.

 

Tip:

U kan dit gerecht ook bereiden met een andere variant tapenade: vb. Tomatentapenade, Groene Olijventapenade, Zwarte Olijventapenade, …