Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

Houmous curry

3e  plaats – Prix Innovation 2018 Horecatel

Bekijk aanbod

 

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
Wildsteak met Pepersaus en Cranberry-Appeltjes

Ingrediënten voor 10 personen

  • 10 Steaks van Wild (vb. Everzwijn, Hert, …)
  • 10 Appels, vastkokend (vb. Jonagold, Granny Smith, Goudrenetten, …)
  • 500 ml Pepersaus
  • 150 gr. Cranberrytapenade (Gran’Tapas)

Voor de pepersaus:

  • 500 ml Room
  • Groene Peperkorrels, 3 eetlepels
  • Bloem, 1 eetlepel
  • Peterselie
  • Boter of Margarine, 40 gr
  • Peper & Zout

Bereiding

Bereid de appels als volgt:

Schil de appels en stoom deze gaar.
Vul ze vervolgens op met cranberrytapenade.
Laat de cranberry-appels licht kleuren onder de grill.

Voor de pepersaus:

Laat de boter smelten, bestrooi met de bloem, voeg de room en de peperkorrels toe en laat even inkoken.
Knip de peterselie fijn en voeg deze toe.
Maak de saus af met peper en zout.

Steaks van wild:

Kruid de steaks naar smaak met peper en zout.
Bak de verschillende zijden mooi bruin.

Serveer de wildsteaks op voorverwarmde borden,
dresseer hierop de peperroomsaus,
dien op met de gestoomde appeltjes gevuld met cranberrytapenade.