Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    Wildsteak met Pepersaus en Cranberry-Appeltjes

    Ingrediënten voor 10 personen

    • 10 Steaks van Wild (vb. Everzwijn, Hert, …)
    • 10 Appels, vastkokend (vb. Jonagold, Granny Smith, Goudrenetten, …)
    • 500 ml Pepersaus
    • 150 gr. Cranberrytapenade (Gran’Tapas)

    Voor de pepersaus:

    • 500 ml Room
    • Groene Peperkorrels, 3 eetlepels
    • Bloem, 1 eetlepel
    • Peterselie
    • Boter of Margarine, 40 gr
    • Peper & Zout

    Bereiding

    Bereid de appels als volgt:

    Schil de appels en stoom deze gaar.
    Vul ze vervolgens op met cranberrytapenade.
    Laat de cranberry-appels licht kleuren onder de grill.

    Voor de pepersaus:

    Laat de boter smelten, bestrooi met de bloem, voeg de room en de peperkorrels toe en laat even inkoken.
    Knip de peterselie fijn en voeg deze toe.
    Maak de saus af met peper en zout.

    Steaks van wild:

    Kruid de steaks naar smaak met peper en zout.
    Bak de verschillende zijden mooi bruin.

    Serveer de wildsteaks op voorverwarmde borden,
    dresseer hierop de peperroomsaus,
    dien op met de gestoomde appeltjes gevuld met cranberrytapenade.