Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

    NIEUW: Kaastartinades

    groen & rood

    Nieuwsgierig?

    Gegrilde groenten

    in ons antipasti assortiment

    Bekijk aanbod

    Uw partner in foodservice

    met een breed assortiment
    NIEUWSGIERIG?

    Heerlijke gerechten

    voor ieder moment
    Bekijk onze recepten

    Proef de Mediterrane sfeer

    olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
    LEES MEER

    Carousel Slider
    Zuiderse Lamskroon

    Ingrediënten voor 10 personen

    • 5 Lamskronen
    • 3 Uien, in ringen gesneden
    • 3 Wortelen, grof gesneden
    • 20 Tomaten, geëmondeerd en ontpit, grof gesneden
    • 500 gr. Passata van Tomaten
    • 4 Lookteentjes
    • 1 Bouquet Garni
    • 1 liter Fond, bruin
    • 400 gr. Olijven en Basilicum (Gran’Oliva) / Andere Variant Olijven
    • 200 gr. gemarineerde artisjokharten (Gran’Tapas)
    • 200 gr. Tuinbonen

    Bereiding

    Bak de lamskronen bruin in boter en olijfolie.

    Neem ze uit de pan en gaar ze verder in de oven.

    Leg de geschilde wortels, uien, de lookteentjes en het bouquet garni in de pan waarin de lamskroon bruingebakken werd. Laat garen tot alles zacht is.

    Voeg de fijngehakte olijven en basilicum toe.

    Deglaceer met grof gesneden tomaten, de passata van tomaten en de bruine fond.

    Laat de saus inkoken.

    Bak de artisjokharten en tuinbonen licht aan.

    Dresseer vlees, saus en groenten op het bord.

    Tip:

    Dit gerecht smaakt heerlijk met parmezaanpuree.

    Tip:

    U kan dit gerecht ook bereiden met cocktailolijven of Kalamata olijven en halfgedroogde tomaatjes, …