Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

Houmous curry

3e  plaats – Prix Innovation 2018 Horecatel

Bekijk aanbod

 

Gegrilde groenten

in ons antipasti assortiment

Bekijk aanbod

Uw partner in foodservice

met een breed assortiment
NIEUWSGIERIG?

Heerlijke gerechten

voor ieder moment
Bekijk onze recepten

Proef de Mediterrane sfeer

olijven, tapenades, pesto, antipasti en dips
LEES MEER

Carousel Slider
Zuiderse Lamskroon

Ingrediënten voor 10 personen

  • 5 Lamskronen
  • 3 Uien, in ringen gesneden
  • 3 Wortelen, grof gesneden
  • 20 Tomaten, geëmondeerd en ontpit, grof gesneden
  • 500 gr. Passata van Tomaten
  • 4 Lookteentjes
  • 1 Bouquet Garni
  • 1 liter Fond, bruin
  • 400 gr. Olijven en Basilicum (Gran’Oliva) / Andere Variant Olijven
  • 200 gr. gemarineerde artisjokharten (Gran’Tapas)
  • 200 gr. Tuinbonen

Bereiding

Bak de lamskronen bruin in boter en olijfolie.

Neem ze uit de pan en gaar ze verder in de oven.

Leg de geschilde wortels, uien, de lookteentjes en het bouquet garni in de pan waarin de lamskroon bruingebakken werd. Laat garen tot alles zacht is.

Voeg de fijngehakte olijven en basilicum toe.

Deglaceer met grof gesneden tomaten, de passata van tomaten en de bruine fond.

Laat de saus inkoken.

Bak de artisjokharten en tuinbonen licht aan.

Dresseer vlees, saus en groenten op het bord.

Tip:

Dit gerecht smaakt heerlijk met parmezaanpuree.

Tip:

U kan dit gerecht ook bereiden met cocktailolijven of Kalamata olijven en halfgedroogde tomaatjes, …