Overslaan en naar de inhoud gaan

De lekkerste visburger

Servings

Servings: 10

Ingrediënten

  • 10 Hamburgerbroodjes
  • 60 Granoliva Gegrilde courgettes
  • 400 g Granoliva Tomaat tapenade
  • 10 Piquillo paprika
  • Blaadjes basilicum
  • 800 g Witte visfilet (zeewolf, kabeljauw)
  • 4 Eiwitten
  • 400 g Quinoa
  • 1 L Kippenbouillon
  • 20 g Raz-el-Hanout
  • 80 g Kokosolie

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa gaar in de bouillon gedurende 10 minuten.
  2. Maak de burgers: Hak de vis in de blender samen met de eiwitten. Meng er de quinoa onder en breng op smaak met de Ras-el-Hanout. Vorm 10 gelijke hamburgers. 
  3. Warm de kokosolie in de koekenpan en kleur er de hamburgers in aan, 3 minuten aan elke zijde.
  4. Warm de broodjes kort in een voorverwarmde oven van 150°C.
  5. Snijd de hamburgerbroodjes middendoor en schik op de onderste zijde de tomaat tapenade. Schik daarop telkens 3 courgette schijfjes en een visburger.
  6. Werk deze af met een piquillo paprika en enkele blaadjes basilicum.
  7. TIP: Niet alleen visburgers maar ook kippenburgers zijn erg lekker met de quinoa.
  8. TIP 2: Gebruik verschillende tapenades of groentendips uit het Granoliva assortiment voor uw burgers of hotdogs.
  9. TIP 3: Vervang de Piquillo paprika door gegrilde paprika