De lekkerste visburger
Ingrediënten
-
10 Hamburgerbroodjes
-
60 Granoliva Gegrilde courgettes
-
400 g Granoliva Tomaat tapenade
-
10 Piquillo paprika
-
Blaadjes basilicum
-
800 g Witte visfilet (zeewolf, kabeljauw)
-
4 Eiwitten
-
400 g Quinoa
-
1 L Kippenbouillon
-
20 g Raz-el-Hanout
-
80 g Kokosolie
Bereidingswijze
- Kook de quinoa gaar in de bouillon gedurende 10 minuten.
- Maak de burgers: Hak de vis in de blender samen met de eiwitten. Meng er de quinoa onder en breng op smaak met de Ras-el-Hanout. Vorm 10 gelijke hamburgers.
- Warm de kokosolie in de koekenpan en kleur er de hamburgers in aan, 3 minuten aan elke zijde.
- Warm de broodjes kort in een voorverwarmde oven van 150°C.
- Snijd de hamburgerbroodjes middendoor en schik op de onderste zijde de tomaat tapenade. Schik daarop telkens 3 courgette schijfjes en een visburger.
- Werk deze af met een piquillo paprika en enkele blaadjes basilicum.
- TIP: Niet alleen visburgers maar ook kippenburgers zijn erg lekker met de quinoa.
- TIP 2: Gebruik verschillende tapenades of groentendips uit het Granoliva assortiment voor uw burgers of hotdogs.
- TIP 3: Vervang de Piquillo paprika door gegrilde paprika