Overslaan en naar de inhoud gaan

Champignons gevuld met tapenade

Servings

Servings: 10

Ingrediënten

  • 100 g Granoliva Tomaten tapenade
  • 100 g Granoliva Groene Olijven tapenade
  • 200 g Zwarte Olijven tapenade
  • 60 g Broodkruim
  • 10 Tuiles van Parmezaanse Kaas
  • 30 Parijse Champignons
  • 20 Paprika’s, gegrild
  • 10 Bollen Mozzarella
  • 3 Botten Rucola / Raketsalade
  • Olijfolie
  • Limoensap

Bereidingswijze

  1. Verwijder de steeltjes van de champignons. Snijd de steeltjes in brunoise, bak ze aan met look en sjalotjes.
  2. Vermeng elke tapenade met 20 gr. broodkruim.
  3. Vul de champignons met verschillende laagjes: opeenvolgend een laagje steeltjes, gegrilde paprika, mozzarella en tapenade.
  4. Werk af met tuiles van parmezaanse kaas. Tuiles van Parmezaanse Kaas: Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Leg hierop hoopjes van elk drie koffielepels geraspte parmezaan. Bak de tuiles 3 à 4 minuten tot goudbruine krokante koekjes.
  5. Besprekel de rucola met een dressing van olijfolie en limoensap.
  6. Versier met de gevulde champignons.
  7. Tip: In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van verschillende tapenades. U kan dit gerecht ook bereiden met andere tapenadevarianten: vb. Toscaanse Tapenade, Sweet Bite® Tapenade, ...