Champignons gevuld met tapenade
Ingrediënten
-
100 g Granoliva Tomaten tapenade
-
100 g Granoliva Groene Olijven tapenade
-
200 g Zwarte Olijven tapenade
-
60 g Broodkruim
-
10 Tuiles van Parmezaanse Kaas
-
30 Parijse Champignons
-
20 Paprika’s, gegrild
-
10 Bollen Mozzarella
-
3 Botten Rucola / Raketsalade
-
Olijfolie
-
Limoensap
Bereidingswijze
- Verwijder de steeltjes van de champignons. Snijd de steeltjes in brunoise, bak ze aan met look en sjalotjes.
- Vermeng elke tapenade met 20 gr. broodkruim.
- Vul de champignons met verschillende laagjes: opeenvolgend een laagje steeltjes, gegrilde paprika, mozzarella en tapenade.
- Werk af met tuiles van parmezaanse kaas. Tuiles van Parmezaanse Kaas: Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Leg hierop hoopjes van elk drie koffielepels geraspte parmezaan. Bak de tuiles 3 à 4 minuten tot goudbruine krokante koekjes.
- Besprekel de rucola met een dressing van olijfolie en limoensap.
- Versier met de gevulde champignons.
- Tip: In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van verschillende tapenades. U kan dit gerecht ook bereiden met andere tapenadevarianten: vb. Toscaanse Tapenade, Sweet Bite® Tapenade, ...