Gevulde courgette kip en freekeh
Ingrediënten
-
10 Gele bolcourgettes
-
10 g Harisa
-
2 dl Olijfolie
-
1.2 Kg Kippengehakt
-
2 Sjalotten versnipperd
-
300 g Tomaten tapenade Granoliva
-
10 g Harisa
-
750 g Greenwheat Freekeh
-
2 L Kippenbouillon
-
50 Granoliva groene olijven
-
5 dl Kippenbouillon
-
Sap van ½ limoen
-
10 g Harisa
Bereidingswijze
- Snijd het hoedje af van de courgettes en haal het vruchtvlees uit.
- Meng de harisa onder de olijfolie en kwast er de courgettes vanbinnen mee in.
- Plaats gedurende 10 min in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Snijd het courgettevlees in blokjes en meng samen met de harisa, de tomaten tapenade en sjalot onder het gehakt.
- Vul er de courgettes mee op en plaats gedurende 30 minuten in de warme oven.
- Meng de freekeh onder de bouillon en breng aan de kook, zet onder deksel en laat 10 minuten zacht doorkoken.
- Warm de bouillon met de harisa en de tapenade en werk af met limoensap.
- Schik de courgette met daarbij de freekeh, olijven en werk af met een lepel saus.
- TIP: Meng de voorgekookte freekeh samen met de olijven onder het gehakt om zo courgettes en aubergines op te vullen.
- TIP 2: Gebruik tomaten, paprika, aubergine, witloof ipv de courgettes. Zo lekker en telkens nieuwe seizoensgroenten op het bord.