Overslaan en naar de inhoud gaan

Gelatine hapje sweetbite

Servings

Servings: 10

Ingrediënten

  • 500 ml Groentebouillon
  • 250 g Rundsgehakt
  • 1 Tak Witte Selder
  • 1 Wortel
  • 1 Prei
  • 1 eetlepel Tijm, fijngehakt
  • 1 Eiwit
  • 5 g Gelatinepoeder (voor 500 ml Bouillon)
  • 375 g Gerookte Kipfilet
  • 2 Wortels
  • 2 eetlepels Dragon, fijngehakt
  • 5 eetlepels Granoliva Sweet Bite® Tapenade
  • 500 ml van bovenstaande Consommé Bouillon

Bereidingswijze

Voor de Bouillon:
1. Maal de gewassen prei, selder, wortel en rundsgehakt in de keukenrobot tot een
homogene puree.
2. Meng er het eiwit onder.
3. Kruid met tijm, peper en zout.
4. Doe in een grote kookpot en giet er de koude bouillon op.
5. Breng zachtjes aan de kook en roer regelmatig tot aan het kookpunt, tot de bouillon
begint te pruttelen. Let erop dat het NIET kookt! Bovenop de bouillon vormt zich een
dikke korst die intact moet blijven. Duw deze zachtjes opzij en schep de heldere
bouillon door een zeef met daarin een kaasdoek. Breng op smaak met peper en zout.
6. Meng er het gelatinepoeder onder en warm even op. Laat NIET koken!
7. Bereid de glaasjes voor terwijl het afkoelt.


Voor de aspic met kip en sweet bite®:
1. Snijd de kipfilet in hapklare stukjes. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes,
brunoise.
2. Schep 1 koffielepel Sweet Bite®tapenade op de bodem van elk glaasje.
3. Schik daarop enkele stukjes kipfilet, een kofielepel wortelblokjes en wat gehakte
dragon.
4. Giet hier voorzichtig de bouillon over.

Zet de aspics vervolgens in de koelkast tot de bouillon voldoende is opgesteven (duur opstijven: ca. 4 uur). Werk af met een takje of blaadje kruiden (waterkers, basilicum, …) naar smaak. Serveer.