Lamsburgers kafta met aubergine en houmous
Ingrediënten
-
3 Aubergines
-
50 g Kokosolie
-
Grof zeezout (fleur de sel)
-
500 g Granoliva Houmous Original
-
1 dl Olijfolie
-
2 grote Turkse broden
-
Verse koriander
-
1.2 kg Lamsgehakt
-
1 Ei
-
2 Rode ajuin, versnipperd
-
10 g Korianderblaadjes
-
100 g Libanese Baharat kruiden
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 180°C.
- Maak de lamsbrochettes: Meng het gehakt met ei, rode ajuin en gehakte koriander. Vorm rond een spies en rol door de Baharat kruiden. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 12 minuten.
- Snijd de aubergines in gelijke schijven, bestrijk met de kokosolie en gril in de grillpan of onder de paninigrill. Breng op smaak met grof zeezout.
- Schik de gegrilde aubergines met daarop de houmous original. Presenteer daarbij de lamsbrochette en gebroken Turks brood. Werk af met wat olijfolie, extra Baharat kruiden en korianderblaadjes.
- TIP: Perfect gerecht om als ‘Sharing Dish’ op een grote schaal/bord te presenteren.