Overslaan en naar de inhoud gaan

Lamsburgers kafta met aubergine en houmous

Servings

Servings: 10

Ingrediënten

  • 3 Aubergines
  • 50 g Kokosolie
  • Grof zeezout (fleur de sel)
  • 500 g Granoliva Houmous Original
  • 1 dl Olijfolie
  • 2 grote Turkse broden
  • Verse koriander
  • 1.2 kg Lamsgehakt
  • 1 Ei
  • 2 Rode ajuin, versnipperd
  • 10 g Korianderblaadjes
  • 100 g Libanese Baharat kruiden

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Maak de lamsbrochettes: Meng het gehakt met ei, rode ajuin en gehakte koriander. Vorm rond een spies en rol door de Baharat kruiden. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 12 minuten.
  3. Snijd de aubergines in gelijke schijven, bestrijk met de kokosolie en gril in de grillpan of onder de paninigrill. Breng op smaak met grof zeezout.
  4. Schik de gegrilde aubergines met daarop de houmous original. Presenteer daarbij de lamsbrochette en gebroken Turks brood. Werk af met wat olijfolie, extra Baharat kruiden en korianderblaadjes.
  5. TIP: Perfect gerecht om als ‘Sharing Dish’ op een grote schaal/bord te presenteren.