Zuiderse lamskroon
Ingrediënten
-
5 Lamskronen
-
3 Uien, in ringen gesneden
-
3 Wortelen, grof gesneden
-
20 Tomaten, geëmondeerd en ontpit, grof gesneden
-
500 g Passata van Tomaten
-
4 Lookteentjes
-
1 Bouquet Garni
-
1 liter Fond Brun
-
400 g Granoliva Olijven en Basilicum / Andere Variant Olijven
-
200 g Granoliva Gemarineerde Artisjokharten
-
200 g Tuinbonen
Bereidingswijze
- Bak de lamskroontjes bruin in boter en olijfolie. Neem ze uit de pan en gaar ze verder in de oven.
- Leg de geschilde wortels, uien, de lookteentjes en het bouquet garni in de pan waarin de lamskroon bruingebakken werd. Laat garen tot alles zacht is.
- Voeg de fijngehakte olijven en basilicum toe.
- Deglaceer met de grof gesneden tomaten, de passata van tomaten en de bruine fond. Laat de saus inkoken.
- Bak de artisjokharten en tuinbonen licht aan.
- Dresseer vlees, saus en groenten op het bord.
- Tip: Dit gerecht smaakt heerlijk met een parmezaanpuree