Overslaan en naar de inhoud gaan

Mini bulgurhamburgers groentefriet

Ingrediënten

  • Bulgur
  • Granoliva Groene Olijven zonder pit
  • Ras el Hanout
  • Andalouse Picazo
  • Gehakt
  • Eieren
  • Mini-Kaizerbroodjes
  • Pastinaak
  • Sjalot
  • Look
  • Snijbietsalade
  • Pompoen
  • Fijne frituurolie

Bereidingswijze

  1. Stoof de sjalot en de look zacht aan met de fijne frituurolie
  2. Voeg 1 deel Bulgur toe en roer goed om.
  3. Laat even stoven en voeg 2 delen bouillon toe.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Gaar rustig, onder deksel, tot het vocht bijna verdampt is.
  6. Meng het gehakt met 1 dooier en 2 volledige eieren.
  7. Verwerk 1 deel gegaarde en afgekoelde Bulgur met 3 delen gehakt.
  8. Meng voorzichtig om de Bulgur in zijn geheel te houden.
  9. Kruid met peper, zout en Ras el Hanout.
  10. Meng de - in ringen gesneden - Granolivia Groene Olijven onder het geheel.
  11. Vorm kleine hamburgers en bak ze in de fijne frituurolie.
  12. Ontdooi de Mini-kaiserbroodjes gedurende 15 min op een rooster.
  13. Bak af in een oven van 180°C gedurende 5 min.
  14. Laat afkoelen op het rooster.
  15. Snijd de groenten in gelijke frietvormen en frituur ze in de Fijne Frituurolie.
  16. Schud goed uit en kruid met peper en zout.
  17. Snijd de Mini-kaiserbroodjes open en bestrijk ze met Andalouse Picazo.
  18. Werk af met de Bulgurburger en snijbietsalade.
  19. Presenteer met deksel en prikker en serveer met de krokante groentenfrietjes.