Mini bulgurhamburgers groentefriet
Ingrediënten
-
Bulgur
-
Granoliva Groene Olijven zonder pit
-
Ras el Hanout
-
Andalouse Picazo
-
Gehakt
-
Eieren
-
Mini-Kaizerbroodjes
-
Pastinaak
-
Sjalot
-
Look
-
Snijbietsalade
-
Pompoen
-
Fijne frituurolie
Bereidingswijze
- Stoof de sjalot en de look zacht aan met de fijne frituurolie
- Voeg 1 deel Bulgur toe en roer goed om.
- Laat even stoven en voeg 2 delen bouillon toe.
- Kruid met peper en zout.
- Gaar rustig, onder deksel, tot het vocht bijna verdampt is.
- Meng het gehakt met 1 dooier en 2 volledige eieren.
- Verwerk 1 deel gegaarde en afgekoelde Bulgur met 3 delen gehakt.
- Meng voorzichtig om de Bulgur in zijn geheel te houden.
- Kruid met peper, zout en Ras el Hanout.
- Meng de - in ringen gesneden - Granolivia Groene Olijven onder het geheel.
- Vorm kleine hamburgers en bak ze in de fijne frituurolie.
- Ontdooi de Mini-kaiserbroodjes gedurende 15 min op een rooster.
- Bak af in een oven van 180°C gedurende 5 min.
- Laat afkoelen op het rooster.
- Snijd de groenten in gelijke frietvormen en frituur ze in de Fijne Frituurolie.
- Schud goed uit en kruid met peper en zout.
- Snijd de Mini-kaiserbroodjes open en bestrijk ze met Andalouse Picazo.
- Werk af met de Bulgurburger en snijbietsalade.
- Presenteer met deksel en prikker en serveer met de krokante groentenfrietjes.