Overslaan en naar de inhoud gaan

Pan Bagnat

Servings

Servings: 2

Bereidingstijd

Bereidingstijd: 5min

Moeilijkheid:

Foodcost: € 4.44

Ingrediënten

  • Vinaigrette (45ml Olijfolie, 7g Rode wijn azijn, 4g Dijonmosterd, 1 teentje Knoflook fijn geraspt, Zeezout naar smaak)
  • 80g Granoliva Houmous Gekarameliseerde ui 800g
  • 60g Granoliva Gegrilde paprikamix 1kg
  • 10g Granoliva Kalamata olijven 400g, in plakjes
  • 1 Franse baguette
  • 1st Focaccia
  • 100g Witte tonijn uit blik, uitgelekt
  • 10g Handvol kappertjes
  • 1 Tomaat, in dunne plakjes
  • 30g Rode ui, dun gesneden
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • 4 Ansjovisfilets, afgespoeld
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schaaf de venkel en leg deze in koud water.
  • Bak het brood gedurende 8 à 10 min.
  • Snij het brood doormidden met een kartelmes.
  • Stapel de verschillende toppings in de volgende volgorde:
    • Pesto verde spread
    • Provolone
    • Tomaat
    • Gegrilde paprika
    • Gegrilde aubergine
    • Venkel
    • Rucola
  • Smeer de zwarte olijven tapenade op de bovenste helft van het brood.
  • Het is belangrijk om de volledige oppervlakte van het brood te beleggen met de verschillende toppings . Zo ben je er zeker van dat iedere hap alle smaken bevat.

Tip: Je kan het volledige brood op voorhand bereiden. Voor het uitserveren moet je enkel nog een punt uitsnijden en klaar.

Serveer op een mooi bord en klaar!