Pan Bagnat
Ingrediënten
-
Vinaigrette (45ml Olijfolie, 7g Rode wijn azijn, 4g Dijonmosterd, 1 teentje Knoflook fijn geraspt, Zeezout naar smaak)
-
80g Granoliva Houmous Gekarameliseerde ui 800g
-
60g Granoliva Gegrilde paprikamix 1kg
-
10g Granoliva Kalamata olijven 400g, in plakjes
-
1 Franse baguette
-
1st Focaccia
-
100g Witte tonijn uit blik, uitgelekt
-
10g Handvol kappertjes
-
1 Tomaat, in dunne plakjes
-
30g Rode ui, dun gesneden
-
Handvol verse basilicumblaadjes
-
4 Ansjovisfilets, afgespoeld
-
Zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schaaf de venkel en leg deze in koud water.
- Bak het brood gedurende 8 à 10 min.
- Snij het brood doormidden met een kartelmes.
- Stapel de verschillende toppings in de volgende volgorde:
- Pesto verde spread
- Provolone
- Tomaat
- Gegrilde paprika
- Gegrilde aubergine
- Venkel
- Rucola
- Smeer de zwarte olijven tapenade op de bovenste helft van het brood.
- Het is belangrijk om de volledige oppervlakte van het brood te beleggen met de verschillende toppings . Zo ben je er zeker van dat iedere hap alle smaken bevat.
Tip: Je kan het volledige brood op voorhand bereiden. Voor het uitserveren moet je enkel nog een punt uitsnijden en klaar.
Serveer op een mooi bord en klaar!