Laffa Lam Delight
Ingrediënten
-
240g lamsrump (met wat vet)
-
1 gedroogde zwarte limoen (fijn gemalen)
-
30ml Basis dressing: 100ml Sushi azijn, 200ml Zonnebloemolie
-
½ citroen, zeste en sap
-
1g gemalen komijn
-
2 kleine knoflooktenen, geraspt
-
115ml olijfolie
-
5g zout
-
Zwarte peper, naar smaak
-
Zonnebloemolie, om te bestrijken
-
1 snufje pul biber (Aleppo chili)
-
1 rode ui , in dunne ringen
-
3g sumak
-
15ml appelciderazijn
-
0,5g zout
-
60g Granoliva Houmous Gekarameliseerde ui 800g
-
20g Granoliva Yoghurtdip munt, citroen & za-atar – Labneh 800g
-
10g geplukte munt
-
10g geplukte peterselie
-
1g za'tar
-
Grof zeezout, naar smaak
Bereidingswijze
Lams spiesjes
- Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en doe in een kom.
- Voeg zwarte limoen, citroenrasp en -sap, komijn, Aleppo peper, knoflook, olijfolie, zout en peper toe. Meng goed.
- Laat minstens 2 uur marineren op kamertemperatuur of bij voorkeur een nacht in de koelkast.
- Rijg het vlees aan 2 spiesen en bestrijk licht met zonnebloemolie.
- Grill of bak tot medium-rare of naar wens.
Sumac uien
- Meng de ui met sumak, appelciderazijn en zout.
- Laat minstens 30 minuten staan om zacht te worden en smaak te ontwikkelen.
Dresseren
- Toast de laffa kort in een pan of op een bakplaat.
- Besmeer elk brood met Granoliva Houmous Gekarameliseerde ui en bestrooi met za’atar en een snuf grof zeezout.
- Plaats een lamsspies in het midden van elk brood.
- Verdeel munt en peterselie over het vlees.
- Werk af met sumac uien en een drizzle Granoliva Yoghurtdip munt, citroen & za-atar – Labneh.
Serveer op een mooi bord en klaar!