Overslaan en naar de inhoud gaan

Laffa Lam Delight

Servings

Servings: 2

Bereidingstijd

Bereidingstijd: 25min

Moeilijkheid:

Foodcost: € 4.73

Ingrediënten

  • 240g lamsrump (met wat vet)
  • 1 gedroogde zwarte limoen (fijn gemalen)
  • 30ml Basis dressing: 100ml Sushi azijn, 200ml Zonnebloemolie
  • ½ citroen, zeste en sap
  • 1g gemalen komijn
  • 2 kleine knoflooktenen, geraspt
  • 115ml olijfolie
  • 5g zout
  • Zwarte peper, naar smaak
  • Zonnebloemolie, om te bestrijken
  • 1 snufje pul biber (Aleppo chili)
  • 1 rode ui , in dunne ringen
  • 3g sumak
  • 15ml appelciderazijn
  • 0,5g zout
  • 60g Granoliva Houmous Gekarameliseerde ui 800g
  • 20g Granoliva Yoghurtdip munt, citroen & za-atar – Labneh 800g
  • 10g geplukte munt
  • 10g geplukte peterselie
  • 1g za'tar
  • Grof zeezout, naar smaak

Bereidingswijze

Lams spiesjes

  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en doe in een kom.
  • Voeg zwarte limoen, citroenrasp en -sap, komijn, Aleppo peper, knoflook, olijfolie, zout en peper toe. Meng goed.
  • Laat minstens 2 uur marineren op kamertemperatuur of bij voorkeur een nacht in de koelkast.
  • Rijg het vlees aan 2 spiesen en bestrijk licht met zonnebloemolie.
  • Grill of bak tot medium-rare of naar wens.

Sumac uien

  • Meng de ui met sumak, appelciderazijn en zout.
  • Laat minstens 30 minuten staan om zacht te worden en smaak te ontwikkelen.

Dresseren

  • Toast de laffa kort in een pan of op een bakplaat.
  • Besmeer elk brood met Granoliva Houmous Gekarameliseerde ui en bestrooi met za’atar en een snuf grof zeezout.
  • Plaats een lamsspies in het midden van elk brood.
  • Verdeel munt en peterselie over het vlees.
  • Werk af met sumac uien en een drizzle Granoliva Yoghurtdip munt, citroen & za-atar – Labneh.

    Serveer op een mooi bord en klaar!