Overslaan en naar de inhoud gaan

Sabich Sandwich

Ingrediënten

  • 50g Granoliva Houmous original
  • 100g Gegrilde aubergine
  • 30g Tahini dressing: 80g Tahini pasta, 1⁄2 Citroen, sap, 100g Yoghurt, 1 Teentje knoflook, fijngehakt
  • 50g Tomaat-komkommersalade: 100g Kerstomaatjes, in plakjes, 1⁄4 Komkommer, in blokjes, 20g Platte peterselie, grof gehakt, 1 Citroen, 40ml Extra vierge olijfolie
  • 1/2 Hardgekookt ei
  • 1 Pitabrood
  • 20g Mango chutney
  • 2 augurken
  • 3g Peterselie
  • 3g Munt

Bereidingswijze

  • Mix de ingrediënten voor de Tahini saus.
  • Meng alle ingrediënten voor de tomaatkomkommersalade
    in een mengkom.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm het pitabrood gedurende 3 à 4 minuten in de oven.
  • Besmeer het pitabrood met de houmous, maar niet helemaal tot aan de rand.
  • Schik de plakken aubergine op de houmous. Dit mag er een beetje slordig uitzien.
  • Verdeel vervolgens de tomaatkomkommersalade over de aubergine.
  • Snij de augurken in plakjes en verdeel deze over het geheel.
  • Snij het hardgekookt ei in 3 partjes en plaats deze willekeurig op het broodje.
  • Werk af met de mango chutney, tahini saus en gesneden munt en peterselie.

    Klaar om te serveren!