Sweet bite summer salad
Ingrediënten
-
1 kg Pasta (Spirelli / Fusilli / Farfalle / ...)
-
625 g Chorizo, mild (bakchorizo)
-
250 g Fetakaas
-
125 g Pijnboompitten, gegrild
-
10 Slaharten, in dunne reepjes gesneden
-
1 bundeltje Koriande
-
2 Rode Uien
-
5 Sinaasappels
-
150 g Granoliva Sweet Bite® Tapenade
Bereidingswijze
1. Kook de pasta al dente en laat afkoelen.
2. Snijd de chorizo in schijfjes en bak in een pan met weinig olijfolie.
3. Rooster de pijnboompitten.
4. Snij de sla, de blaadjes koriander en de rode ui in fijne reepjes.
5. Schil de sinaasappels en snijd deze in partjes. Hou het sap.
6. Meng de koude pasta met de fijngesneden salade, koriander, rode ui en
partjes sinaasappel.
7. Strooi hierover de schijfjes gebakken chorizo, de gegrilde pijnboompitten en
de blokjes fetakaas.
8. Meng het sap van de sinaasappelen met de Sweet Bite®tapenade en
besprenkel de pastamengeling met deze Sweet Bite®dressing.
9. Versier het bord met een toets sweet bite®tapenade en serveer.
Suggestie:
tip: Voor een lichtere variant kan de chorizo vervangen worden door blokjes kip