Overslaan en naar de inhoud gaan

Tartelette met citroen en sweety drops

Ingrediënten

  • Granoliva Sweety drops
  • Boterbladerdeegplak B51
  • Risso Restaurant
  • Eieren
  • Suiker
  • Mascarpone
  • Citroen
  • Meringue
  • Munt

Bereidingswijze

  1. Laat de Banquet d’Or boterbladerdeegplak rustig ontdooien en ga erover heen met een prikrol.
  2. Vet een tartelettevorm voor 1 persoon in met Risso Restaurant Evolution en leg er een stuk deeg in.
  3. Bak gedurende 25 min in een voorverwarmde oven aan 170°C.
  4. Klop 2 eidooiers samen met 70 g suiker luchtig op.
  5. Meng er 250 g mascarpone door.
  6. Pers een halve citroen uit in het mengsel en voeg naar wens citroenzeste toe.
  7. Klop de eiwitten stijf en meng deze voorzichtig onder het mascarponemengsel.
  8. Wrijf de tartelette in met witte chocolade om te vermijden dat de bladerdeeg wak wordt tijdens het garen.
  9. Spuit de citroencrème in de bakvormen en bedek met meringue.
  10. Werk af met Gran’Tapas Sweety Drops, citroenrasp en fijngesneden munt.