Tartelette met citroen en sweety drops
Ingrediënten
-
Granoliva Sweety drops
-
Boterbladerdeegplak B51
-
Risso Restaurant
-
Eieren
-
Suiker
-
Mascarpone
-
Citroen
-
Meringue
-
Munt
Bereidingswijze
- Laat de Banquet d’Or boterbladerdeegplak rustig ontdooien en ga erover heen met een prikrol.
- Vet een tartelettevorm voor 1 persoon in met Risso Restaurant Evolution en leg er een stuk deeg in.
- Bak gedurende 25 min in een voorverwarmde oven aan 170°C.
- Klop 2 eidooiers samen met 70 g suiker luchtig op.
- Meng er 250 g mascarpone door.
- Pers een halve citroen uit in het mengsel en voeg naar wens citroenzeste toe.
- Klop de eiwitten stijf en meng deze voorzichtig onder het mascarponemengsel.
- Wrijf de tartelette in met witte chocolade om te vermijden dat de bladerdeeg wak wordt tijdens het garen.
- Spuit de citroencrème in de bakvormen en bedek met meringue.
- Werk af met Gran’Tapas Sweety Drops, citroenrasp en fijngesneden munt.