Toscaanse chorizo bruschette
Ingrediënten
-
3 Stokbrooden
-
Olijfolie Extra Vierge
-
3 Lookteentjes
-
250 g Ricotta
-
400 g Granoliva Toscaanse Tapenade / Andere Tapenade
-
20 Plakjes Chorizo
-
1 Bot Dragon
-
6 Pijpajuinen
-
1 Radicchio Salade / Bittere Rode Salade
-
500 g Jonge Spinazie
Bereidingswijze
- Snijd het stokbrood in dikke sneden, bak in olijfolie en wrijf in met look.
- Besmeer met een fijn laagje ricotta en vervolgens met een dikkere laag toscaanse tapenade.
- Snijd de chorizo in fijne plakjes en droog in de oven.
- Snijd de pijpajuin in schuine reepjes. Verdeel over de bruschette en werk af met stukjes dragon.
- Snijd de radicchio in julienne en vermeng met de jonge spinazie, werk het slaatje af met olijfolie en balsamico azijn.
- Decoreer eventueel extra met halfgedroogde tomaatjes.
- Tip: In plaats van de ricotta en de tapenade in afzonderlijke laagjes aan te brengen, kunnen deze ook eerst vermengd worden en vervolgens op de bruschette gesmeerd worden.
- Tip 2: In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de Toscaanse Tapenade. Tip: U kunt dit gerecht ook bereiden met een andere variant tapenade: vb. Tomaten tapenade, Groene Olijven tapenade, Zwarte Olijven tapenade, ...