Overslaan en naar de inhoud gaan

Toscaanse chorizo bruschette

Servings

Servings: 10

Ingrediënten

  • 3 Stokbrooden
  • Olijfolie Extra Vierge
  • 3 Lookteentjes
  • 250 g Ricotta
  • 400 g Granoliva Toscaanse Tapenade / Andere Tapenade
  • 20 Plakjes Chorizo
  • 1 Bot Dragon
  • 6 Pijpajuinen
  • 1 Radicchio Salade / Bittere Rode Salade
  • 500 g Jonge Spinazie

Bereidingswijze

  1. Snijd het stokbrood in dikke sneden, bak in olijfolie en wrijf in met look.
  2. Besmeer met een fijn laagje ricotta en vervolgens met een dikkere laag toscaanse tapenade.
  3. Snijd de chorizo in fijne plakjes en droog in de oven.
  4. Snijd de pijpajuin in schuine reepjes. Verdeel over de bruschette en werk af met stukjes dragon.
  5. Snijd de radicchio in julienne en vermeng met de jonge spinazie, werk het slaatje af met olijfolie en balsamico azijn.
  6. Decoreer eventueel extra met halfgedroogde tomaatjes.
  7. Tip: In plaats van de ricotta en de tapenade in afzonderlijke laagjes aan te brengen, kunnen deze ook eerst vermengd worden en vervolgens op de bruschette gesmeerd worden.
  8. Tip 2: In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de Toscaanse Tapenade. Tip: U kunt dit gerecht ook bereiden met een andere variant tapenade: vb. Tomaten tapenade, Groene Olijven tapenade, Zwarte Olijven tapenade, ...