Overslaan en naar de inhoud gaan

Tri sateetje met kefta

Servings

Servings: 10

Ingrediënten

  • 10 Granoliva Zoete Pepers met Roomkaas
  • 10 Knikkers van Komkommer
  • 300 g Lamsgehakt
  • 50 g Gedroogde Abrikozen, brunoise
  • 2 Koffielepels Garam Masala
  • 1 Eiwit
  • 20 g Paneermeel
  • 1/3 Bot Koriander, fijngehakt
  • 1/2 Bot Munt, fijngehakt
  • 250 ml Yoghurt
  • Ciderazijn

Bereidingswijze

  1. Bereid de kefta als volgt: Snijd de gedroogde abrikozen in kleine brunoise. Hak de koriander fijn. Voeg dit bij het lamsgehakt en meng samen het paneermeel, het eiwit, de garam masala, peper en zout. 
  2. Vorm kleine balletjes en rooster deze aan alle kanten bruin en gaar.
  3. Prik de keftaballetjes, de zoete pepers en de knikkers van komkommer op een satéstokje.
  4. Tip: Serveer met een yoghurtsausje op smaak gebracht met een scheutje ciderazijn, peper en zout en gehakte munt.