Roulade de porc aux olives, à la sauge et un gratin de légumes d'été.
Ingrédients
-
Granoliva Zwarte Olijven Tapenade
-
Risso Restaurant Evolution
-
Mosterd
-
Room
-
Varkenshaasje
-
Granoliva Toscaanse Tapenade
-
Olijfolie
-
Aardappelen
-
Wortel
-
Salie
-
Paprika
-
Venkel
-
Granoliva Gegrilde Courgette
-
Granoliva Gegrilde Aubergine
-
Panko
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd in schijfjes.
- Was de andere groenten grondig en snijd eveneens in schijfjes.
- Kook of stoom de wortel- en venkelschijfjes beetgaar.
- Bak de aubergine halfgaar in Olijfolie.
- Gaar de paprika in de oven op 150°C met Olijfolie gedurende 1 uur.
- Pel de paprika na het garen.
- Wrijf de gratinovenschotel in met Risso Restaurant Evolution.
- Start de opbouw van de groentengratin met een laag aardappelen, daarop komen de groenten.
- Voorzie tussen elke 3 lagen groenten een mooie laag Toscaanse Tapenade.
- Kruid regelmatig met peper en zout.
- Werk de groentengratin af met de aardappelen.
- Kook de room en kruid met peper, zout, look en nootmuskaat.
- Duw de gratin goed aan en overgiet met opgekookte room.
- Bak in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende anderhalf uur.
- Leg op de gratin, wanneer deze gaar is, een vel boterpapier en een zwaarder object om het geheel aan te drukken. Hierdoor wordt de gratin compact en makkelijk snijdbaar.
- Zet opzij gedurende 24u.
- Snijd het varkenshaasje overlangs zodat het een plat stuk vlees wordt.
- Leg salieblaadjes aan het beginstuk en wrijf verder het geheel in met de Zwarte Olijven Tapenade.
- Kruid met peper en zout en rol strak op in plastiekfolie en vervolgens in aluminiumfolie.
- Steam het vlees op 100°C tot de kerntemperatuur 55°C bereikt. Het vlees is dan lichtroze.
- Snijd de gratin in de gewenste porties.
- Haal de varkensrollade uit de folies, wrijf in met mosterd en rol het geheel in de Panko.
- Bak in Risso Restaurant Evolution tot je een krokant korstje bekomt.
- Dresseer het bord naar wens, serveer eventueel met wat jus.