Aller au contenu principal

Roulade de porc aux olives, à la sauge et un gratin de légumes d'été.

Ingrédients

  • Granoliva Zwarte Olijven Tapenade
  • Risso Restaurant Evolution
  • Mosterd
  • Room
  • Varkenshaasje
  • Granoliva Toscaanse Tapenade
  • Olijfolie
  • Aardappelen
  • Wortel
  • Salie
  • Paprika
  • Venkel
  • Granoliva Gegrilde Courgette
  • Granoliva Gegrilde Aubergine
  • Panko

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd in schijfjes.
  2. Was de andere groenten grondig en snijd eveneens in schijfjes.
  3. Kook of stoom de wortel- en venkelschijfjes beetgaar.
  4. Bak de aubergine halfgaar in Olijfolie.
  5. Gaar de paprika in de oven op 150°C met Olijfolie gedurende 1 uur.
  6. Pel de paprika na het garen.
  7. Wrijf de gratinovenschotel in met Risso Restaurant Evolution.
  8. Start de opbouw van de groentengratin met een laag aardappelen, daarop komen de groenten.
  9. Voorzie tussen elke 3 lagen groenten een mooie laag Toscaanse Tapenade.
  10. Kruid regelmatig met peper en zout.
  11. Werk de groentengratin af met de aardappelen.
  12. Kook de room en kruid met peper, zout, look en nootmuskaat.
  13. Duw de gratin goed aan en overgiet met opgekookte room.
  14. Bak in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende anderhalf uur.
  15. Leg op de gratin, wanneer deze gaar is, een vel boterpapier en een zwaarder object om het geheel aan te drukken. Hierdoor wordt de gratin compact en makkelijk snijdbaar.
  16. Zet opzij gedurende 24u.
  17. Snijd het varkenshaasje overlangs zodat het een plat stuk vlees wordt.
  18. Leg salieblaadjes aan het beginstuk en wrijf verder het geheel in met de Zwarte Olijven Tapenade.
  19. Kruid met peper en zout en rol strak op in plastiekfolie en vervolgens in aluminiumfolie.
  20. Steam het vlees op 100°C tot de kerntemperatuur 55°C bereikt. Het vlees is dan lichtroze.
  21. Snijd de gratin in de gewenste porties.
  22. Haal de varkensrollade uit de folies, wrijf in met mosterd en rol het geheel in de Panko.
  23. Bak in Risso Restaurant Evolution tot je een krokant korstje bekomt.
  24. Dresseer het bord naar wens, serveer eventueel met wat jus.