Chili con carne taco's met aioli en guacamole
Ingrediënten
-
Granoliva Guacamole
-
Granoliva Aioli
-
1kg rundsgehakt
-
1 groene peper
-
400g tomatenstukjes
-
1 gesnipperde ui
-
2 teentjes look
-
1 el witte azijn
-
500ml rundsbouillon
-
1 eetlepel worcestersaus
-
1 eetlepel appelstroop
-
250g rode kidneybonen
-
140g tomatenpuree
-
1 eetlepel bruine suiker
-
2 laurierbladen
-
1 eetlepel hete chili poeder
-
1/2 eetlepel komijnpoeder
-
1/2 theelepel nootmuskaat
-
1/2 eetlepel zout
-
2 theelepels uienpoeder
-
1/2 eetlepel paprikapoeder
Bereiding
- Meng alle kruiden samen. Fruit de ui in de olie. Voeg de paprikastukjes en knoflook toe. Voeg het gehakt toe, breek het met een spatel in kleine stukjes.
- Stoof tot het gehakt net niet rauw meer is.
- Voeg de tomaten puree toe en bak dit even kort mee. Voeg de kruidenmix, tomatenstukjes en runderbouillon toe. Breng op smaak met de appelstroop, worcester saus, bruine suiker, laurierbladeren en witte wijn azijn.
- Laat dit minimaal 2u stoven met deksel op de pan.
- Verwijder het deksel en stoof nog een half uur, verwijder de laurierbladen. Voeg de kidney bonen toe, laat het geheel nog een half uurtje pruttelen.
- Serveer dit in een taco met verse koolsla en als dip de Granoliva aïoli en guacamole