Couscous salade met scampi en pesto mayonaise
Ingrediënten
-
750 g Marokkaanse gekruide couscous
-
1 L Kokende (groenten)bouillon
-
60 Scampi gepeld en ontdarmd
-
20 Sneetjes gedroogde ham
-
100 g kokosolie
-
4 dl Mayonaise
-
4 dl Granoliva Pesto culinair
-
60 Granoliva Halfgedroogde Tomaatjes
-
Afwerking: 50 plakjes Granoliva Gegrilde courgette, 3 Sjalot in ringen, blaadjes oregano, 50 g rode bietscheuten, 30 groene olijven (Granoliva)
Bereidingswijze
- Giet de kokende bouillon op de couscous, zet onder deksel en laat 5 minuten wellen. Haal er een vork door om de graantjes los te maken.
- Snijd de sneetjes ham in de lengte in 3 repen en rol er de scampi in. Laat ze krokant bakken in de gesmolten kokosolie.
- Meng de mayonaise met de groene pesto en doe in een spuitzak.
- Schik de couscous in een metalen ring op het bord. Verwijder deze en schik er de verschillende ingrediënten op en naast. Werk af met de oregano, rode bietscheuten en toefjes ‘pestomayonaise’.
- Dit gerecht kan koud of warm geserveerd worden.
- TIP: De kokosolie is een perfect alternatief voor olijfolie of boter, smaak en geurloos en verbrand niet.
- TIP 2: Hier kan ook de pesto rosso spread van Granoliva als alternatief gebruikt worden of de overheerlijke Houmous varianten.