Sharing couscous met merguez en sinas
Ingrediënten
-
10 merguez worsten
-
2 dl olijfolie
-
750g Pearl Couscous
-
2 L Groentebouillon
-
5 sinaasappels ‘a vif’
-
50 Granoliva Zoete pepers met roomkaas
-
40 Granoliva Gemarineerde artisjokharten
-
300g Granoliva Groene olijven
-
3 banaansjalotten ultrafijn gesneden
-
Zestes van sinas en koriander
-
2 dl Sinaasappelsap
-
600g Granoliva Zoete peper-roomkaas tapenade
Bereidingswijze
- Bak de mergueze in een hete, gietijzeren pan in de olijfolie, draai na 1 min om en bak de andere kant.
- Laat garen onder deksel.
- Giet de kokende bouillon op de parel-couscous, zet onder deksel en laat 10 minuten zacht doorkoken.
- Roer de couscous los met vork.
- Bereid de garnituren.
- Schik de couscous in een grote schaal en werk af met de mergueze, sinaaspartjes en de rest van de garnituren: olijven, zoete pepers en artisjok.
- Serveer met de saus.