Overslaan en naar de inhoud gaan

Sharing couscous met merguez en sinas

Ingrediënten

  • 10 merguez worsten
  • 2 dl olijfolie
  • 750g Pearl Couscous
  • 2 L Groentebouillon
  • 5 sinaasappels ‘a vif’
  • 50 Granoliva Zoete pepers met roomkaas
  • 40 Granoliva Gemarineerde artisjokharten
  • 300g Granoliva Groene olijven
  • 3 banaansjalotten ultrafijn gesneden
  • Zestes van sinas en koriander
  • 2 dl Sinaasappelsap
  • 600g Granoliva Zoete peper-roomkaas tapenade

Bereidingswijze

  1. Bak de mergueze in een hete, gietijzeren pan in de olijfolie, draai na 1 min om en bak de andere kant. 
  2. Laat garen onder deksel.
  3. Giet de kokende bouillon op de parel-couscous, zet onder deksel en laat 10 minuten zacht doorkoken. 
  4. Roer de couscous los met vork.
  5. Bereid de garnituren.
  6. Schik de couscous in een grote schaal en werk af met de mergueze, sinaaspartjes en de rest van de garnituren: olijven, zoete pepers en artisjok.
  7. Serveer met de saus.