Gegrilde tonijn couscous en paprika tapenade
Ingrediënten
-
10 x 140g porties tonijnfilet, ontvliesd
-
30 g Ras-El-Hanout (Al’Fez)
-
30 g kokosolie (Valle des sole)
-
750 g 4 granen couscous (Artisan)
-
8 dl kokende Groentebouillon
-
30 takjes bimi, beetgaar gekookt
-
40 Granoliva Provençaalse olijven
-
4 dl Granoliva Paprika tapenade
-
Zestes van 1 limoen
-
1 bakje tahooncress
-
5 dl Groentenbouillon
-
30 g Spicy lemon Tagine Paste (Al’Fez)
Bereidingswijze
- Kruid de tonijnfilet met de Ras-el-hanout en kwast daarop kokosolie. Bak in een hete, gietijzeren pan, draai na 1 min om en bak de andere kant.
- Bak nu de bimi aan in de pan op verlaagd vuur samen met een lepeltje kokosolie.
- Giet de kokende bouillon op de 4-granen couscous, zet onder deksel en laat 10 minuten wellen. Roer de couscous los met vork.
- Snijd de Provençaalse olijven in ringen en de zeste in ultrafijne blokjes.
- Warm de bouillon met de Spicy lemon Tagine pasta.
- Presentatie
Schik de couscous en daarbij de gebakken tonijn. - Schik er vervolgens de bimi en olijfringen bij.
- Werk af met de saus, zestes van limoen en enkele takjes tahooncress.
- Tip 1:
Schitterend met een stukje gegrild rood vlees. - Tip 2:
Bimi of babybroccoli is een groente die in Japan is ontwikkeld, door het kruisen van broccoli met kailan, een Chinese koolsoort.