Overslaan en naar de inhoud gaan

Gegrilde tonijn couscous en paprika tapenade

Ingrediënten

  • 10 x 140g porties tonijnfilet, ontvliesd
  • 30 g Ras-El-Hanout (Al’Fez)
  • 30 g kokosolie (Valle des sole)
  • 750 g 4 granen couscous (Artisan)
  • 8 dl kokende Groentebouillon
  • 30 takjes bimi, beetgaar gekookt
  • 40 Granoliva Provençaalse olijven
  • 4 dl Granoliva Paprika tapenade
  • Zestes van 1 limoen
  • 1 bakje tahooncress
  • 5 dl Groentenbouillon
  • 30 g Spicy lemon Tagine Paste (Al’Fez)

Bereidingswijze

  1. Kruid de tonijnfilet met de Ras-el-hanout en kwast daarop kokosolie. Bak in een hete, gietijzeren pan, draai na 1 min om en bak de andere kant.
  2. Bak nu de bimi aan in de pan op verlaagd vuur samen met een lepeltje kokosolie.
  3. Giet de kokende bouillon op de 4-granen couscous, zet onder deksel en laat 10 minuten wellen. Roer de couscous los met vork.
  4. Snijd de Provençaalse olijven in ringen en de zeste in ultrafijne blokjes.
  5. Warm de bouillon met de Spicy lemon Tagine pasta.
  6. Presentatie
    Schik de couscous en daarbij de gebakken tonijn.
  7. Schik er vervolgens de bimi en olijfringen bij.
  8. Werk af met de saus, zestes van limoen en enkele takjes tahooncress.
  9. Tip 1:
    Schitterend met een stukje gegrild rood vlees.
  10. Tip 2:
    Bimi of babybroccoli is een groente die in Japan is ontwikkeld, door het kruisen van broccoli met kailan, een Chinese koolsoort.