Overslaan en naar de inhoud gaan

Tricolore couscous, bloemkool, kruidige kipfilet

Ingrediënten

  • 10 kipfilets van 140g in gelijke repen
  • 100 g Baharat kruiden
  • 2 dl olijfolie
  • 200g Granoliva Halfgedroogde tomaatjes
  • 750 g Pearl Couscous
  • 2 L Groentebouillon
  • Verse koriander
  • 100 g Baharat kruiden
  • 4 dl olijfolie
  • 1 grote bloemkool in gelijke roosjes
  • 100 g Spicy lemon Tagine Paste
  • 2 dl olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in gelijke stukken en marineer ze in de Baharat kruiden.
  2. Bak in een hete, gietijzeren pan in de olijfolie, draai na 1 min om en bak de andere kant. 
  3. Laat garen onder deksel.
  4. Stoom de bloemkool beetgaar. 
  5. Warm de olijfolie met de tajinepaste en bak er de bloemkoolroosjes krokant in aan.
  6. Giet de kokende bouillon op de parel-couscous, zet onder deksel en laat 10 minuten zacht doorkoken. 
  7. Roer de couscous los met vork.
  8. Warm de olie met de kruiden, neem van het vuur en werk af met gehakte koriander.
  9. Schik de couscous met de bloemkool en kipfilet.
  10. Werk af met de olie, koriander en snacking tomaatjes.
  11. Eet smakelijk!