Tricolore couscous, bloemkool, kruidige kipfilet
Ingrediënten
-
10 kipfilets van 140g in gelijke repen
-
100 g Baharat kruiden
-
2 dl olijfolie
-
200g Granoliva Halfgedroogde tomaatjes
-
750 g Pearl Couscous
-
2 L Groentebouillon
-
Verse koriander
-
100 g Baharat kruiden
-
4 dl olijfolie
-
1 grote bloemkool in gelijke roosjes
-
100 g Spicy lemon Tagine Paste
-
2 dl olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in gelijke stukken en marineer ze in de Baharat kruiden.
- Bak in een hete, gietijzeren pan in de olijfolie, draai na 1 min om en bak de andere kant.
- Laat garen onder deksel.
- Stoom de bloemkool beetgaar.
- Warm de olijfolie met de tajinepaste en bak er de bloemkoolroosjes krokant in aan.
- Giet de kokende bouillon op de parel-couscous, zet onder deksel en laat 10 minuten zacht doorkoken.
- Roer de couscous los met vork.
- Warm de olie met de kruiden, neem van het vuur en werk af met gehakte koriander.
- Schik de couscous met de bloemkool en kipfilet.
- Werk af met de olie, koriander en snacking tomaatjes.
- Eet smakelijk!