Overslaan en naar de inhoud gaan

Focaccia italiana

Ingrediënten

  • 2 Focaccia’s
  • 50 g Granoliva Pesto verde spread / Andere Variant Pesto
  • 50 g Granoliva Tomaten tapenade / Andere Variant Tapenade
  • 3 Verse Tomaten, in plakjes gesneden
  • 6 Sneetjes Pancetta
  • 2 Bollen Mozzarella di Bufala, in plakjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Snijd de focaccia middendoor.
  2. Besmeer één kant van de foccacia met pesto verde van Granoliva.
  3. Beleg met plakjes mozzarella di bufala, pancetta en verse tomaten.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Besmeer de andere helft van de focaccia met tomaten tapenade van Granoliva.
  6. Snijd de croque in drie en leg deze onder de grill of bak in de pan.
  7. Dit gerecht kan zowel warm als koud geserveerd worden.
  8. Tip!
    U kan dit gerecht ook bereiden met een andere pesto of met een andere tapenade: vb. Pesto Rosso,  Groene Olijven tapenade, Toscaanse Tapenade,..