Overslaan en naar de inhoud gaan

Kibbeh kabeljauw en houmous basilicum

Ingrediënten

  • 500 g Granoliva Houmous Basilicum
  • 5 cl Olijfolie
  • Verse basilicum
  • 400 g Kabeljauw filet (zeewolf kan ook)
  • 2 Sjalotten versnipperd
  • 200 g Granoliva Houmous basilicum
  • 150 g Wholewheat Bulgur (Artisan)
  • 4 dl Kippenbouillon
  • Zestes van 1 limoen (geraspt)
  • 1 Grote ajuin
  • 2 Grote rode ajuinen
  • 150 g Pijnboompitten
  • 1 dl Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 210°C.
  2. Reinig en snijd de uien in fijne ringen. Stoof aan in de olijfolie en doe er de pijnboompitten bij. Laat kort opbakken.
  3. Maak de Kibbeh:
  4. Zet de Bulgur een uurtje te weken in de lauwe bouillon. Giet af. Hak de vis fijn in een blender en meng er de sjalotten, de houmous basilicum en bulgur onder. Werk af met de limoen zestes.
  5. Kwast een taartbodem in met olijfolie en verdeel er de Kibbeh over. Werk af met de ajuinstoof en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Presentatie: Presenteer samen met de houmous basilicum opgewerkt met wat olijfolie en een blaadje basilicum.