Overslaan en naar de inhoud gaan

Oosters getinte gegrilde tonijn

Ingrediënten

  • 1 kg Tonijn, in vierkant gesneden
  • 10 g Gele Ras El Hanout (zachte Marrokaanse currymengeling)
  • 1 Courgette, schijfjes
  • 1 Aubergine, schijfjes,
  • 50 g Pijnboompitten, gegrild
  • 1 Rode Ui, schijfjes
  • 2 Roze en 2 Gele Pompelmoezen, partjes
  • 3 Sinaasappels, partjes
  • Olijfolie Extra Vierge
  • 6 soeplepels Granoliva Toscaanse tapenade

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette en de aubergine in schijfjes en bak in de pan.
  2. Schil de pompelmoezen, sinaasappels en tomaten in stukjes.
  3. Bevochtig de groenten, de citrusvruchten en de tomaten met citrus-agrumestapenade.
  4. Besmeer de tonijn met een mengsel van olijfolie en gele ras el hanout.
  5. Gril de tonijn en kruid af met peper en zout.
  6. Dresseer de tonijn op de groenten, de citrusvruchten en de tomaten.
  7. Werk af met schijfjes rode ui en gegrilde pijnboompitten.
  8. Tip: Serveer met chips van rode biet, wortel, pastinaak en blaadjes basilicum.