Oosters getinte gegrilde tonijn
Ingrediënten
-
1 kg Tonijn, in vierkant gesneden
-
10 g Gele Ras El Hanout (zachte Marrokaanse currymengeling)
-
1 Courgette, schijfjes
-
1 Aubergine, schijfjes,
-
50 g Pijnboompitten, gegrild
-
1 Rode Ui, schijfjes
-
2 Roze en 2 Gele Pompelmoezen, partjes
-
3 Sinaasappels, partjes
-
Olijfolie Extra Vierge
-
6 soeplepels Granoliva Toscaanse tapenade
Bereidingswijze
- Snijd de courgette en de aubergine in schijfjes en bak in de pan.
- Schil de pompelmoezen, sinaasappels en tomaten in stukjes.
- Bevochtig de groenten, de citrusvruchten en de tomaten met citrus-agrumestapenade.
- Besmeer de tonijn met een mengsel van olijfolie en gele ras el hanout.
- Gril de tonijn en kruid af met peper en zout.
- Dresseer de tonijn op de groenten, de citrusvruchten en de tomaten.
- Werk af met schijfjes rode ui en gegrilde pijnboompitten.
- Tip: Serveer met chips van rode biet, wortel, pastinaak en blaadjes basilicum.