Overslaan en naar de inhoud gaan

Grissini met tasty dip

Servings

Servings: 10

Ingrediënten

  • 2 Koffielepels Gegrilde Sesamzaadjes
  • 22 g Broodgist
  • 500 g Bloem
  • Lauw water
  • 1 Koffielepel Suiker
  • 150g Granoliva Groene Olijven tapenade / Andere Variant Tapenade
  • 5 Ansjovissen, gehakt
  • 75 g Tomaten, geëmondeerd en geconcaseerd (blik)
  • 80 g Ricotta

Bereidingswijze

Verse Grissini met Sesamzaad:
1. Los de gist op in lauw water, kneed een soepel deeg en vorm een bal.
2. Dek het deeg af en laat het gedurende 1 uur rijzen.
3. Rol het deeg uit tot een plak van 2 à 5 mm dikte.
4. Snijd in repen van ongeveer 2 cm breed en rol ze uit tot ongeveer 20 cm lengte.
5. Bestrooi met de sesamzaadjes en bak af in een oven op 240°C.
Dip:
1. Meng de groene olijventapenade, ricotta en gehakte ansjovis.
2. Kruid af met peper en zout. Dien op.
Tip: In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de Groene Olijventapenade. U kunt dit gerecht ook bereiden met een andere variant tapenade: vb. Tomaten tapenade, Zwarte Olijven tapenade, Toscaanse Tapenade, Sweet Bite® Tapenade, ... 

Suggestie: Presenteer de grissini met verschillende tapenades: vb. trio van tapenades.