Overslaan en naar de inhoud gaan

Mezze Moment

Servings

Servings: 4

Bereidingstijd

Bereidingstijd: 35min

Moeilijkheid:

Foodcost: € 4.75

Ingrediënten

  • Sizzled dolmades met zough-houmous dip (50g Granoliva Houmous Zough peterselie & koriander 800g, 3 Dolmades, Olijfolie)
  • Kibbeh met Tahini (3 Kibbeh, 20ml Tahini)
  • Labneh (50g Granoliva Yoghurtdip munt, citroen & za’atar – Labneh 800g, 10g Granaatappelpitjes, 2g Verse munt fijngesneden)
  • Za’atar spiced flatbread (2 Naanbroden, 20ml Olijfolie, 1g Za’atar)
  • Pittige olijven (60g Granoliva Pittig gemarineerde olijven 800g)
  • Sigara Böreği (2 Vellen filodeeg ontdooid, Extra vierge olijfolie, 60g Feta verkruimeld, 25g Parmezaanse kaas geraspt, 1 Lente-ui fijngesneden, 10g Verse peterselie fijngehakt, ½tl Tijmblaadjes, ¼tl Aleppo peper of chilivlokken, 1el Olijfolie)
  • Topped houmous ras-el-hanout (80g Granoliva Houmous Ras el hanout & abrikoos 800g, 20g Granoliva Salsa tomaatpaprika – Matbucha 800g, 10g Crunchy chickpeas, Olijfolie)
  • Muhammarra (50g Granoliva Muhammara 800g, 1 Lombardi pepers)
  • Sabzi Khordan (3 Takjes munt, 3 Takjes basilicum, 3 Takjes dille, 3 Takjes peterselie, 3 Takjes dragon, 3 Takjes koriander, 5 Radijsjes, 2 Mini-komkommers, 4 Mini-wortelen, ½ Citroen)
  • Crispy potatoes met Dukkah (35g Granoliva Babaganoush 800g, 10g Granoliva Aioli 800g, 150g Crispy aardappelen, 10g Pink tahini, 10g Zhoug, 3,5g Dukkah)

Bereidingswijze

Sizzled dolmades met zough-houmous dip

  • Dep de dolmades droog en bak kort aan in olijfolie op middelhoog vuur.
  • Verdeel de Granoliva Houmous Zough peterselie & koriander over de bodem van een schaaltje en leg de
    dolmades erop.


Kibbeh met tahini

  • Frituur de kibbeh volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer in een kommetje en drizzle de tahini erover.


Labneh

  • Lepel de Granoliva Yoghurtdip munt, citroen & za’atar – Labneh in een schaaltje en bestrooi met granaatappel en munt.


Za’atar spiced flatbread

  • Bestrijk de naan met olijfolie.
  • Toast kort op een plancha of in een pan en bestrooi met za’atar.


Pittige Olijven

  • Serveer in een schaaltje.

 

Sigara Böreği (kaasrolletjes van filodeeg)

  • Vulling: Meng alle ingrediënten in een kom.
  • Filodeeg: Snijd elk vel in 3 stroken (± 6 stroken).
  • Vormen: Lepel 1½el vulling onderaan een strook, vouw de zijkanten in en rol strak op. Herhaal tot ± 5 rolletjes. Bestrijk met olijfolie.
  • Bakken: Oven voorverwarmen op 190 °C. Bak 8–10 min, draai halverwege, tot goudbruin en krokant.


Topped houmous ras-el-hanout

  • Lepel de Granoliva Houmous Ras el hanout & abrikoos in een schaaltje.
  • Leg er een lepeltje Granoliva Salsa tomaat-paprika – Matbucha bovenop.
  • Werk af met crunchy kikkererwten en olijfolie.


Muhammara

  • Lepel de Granoliva Muhammara in een schaaltje en leg er de peper bovenop.

Sabzi Khordan (kruidenplateau)

  • Schik alle kruiden en groenten losjes op een schaal en serveer met partje citroen.


Serveren

  • Schik alle schaaltjes en brood samen op een grote houten plank.
  • Serveer het naanbrood als bijgerecht bij de verschillende dips en hapjes.


Crispy potatoes met dukkah (zie recept)

  • Verdeel de Granoliva Babaganoush op de bodem van het bord.
  • Plaats de aardappelen in het midden. Bestrooi met dukkah en besprenkel met Granoliva Aioli, pink tahini en zhoug.