Mezze Moment
Ingrediënten
-
Sizzled dolmades met zough-houmous dip (50g Granoliva Houmous Zough peterselie & koriander 800g, 3 Dolmades, Olijfolie)
-
Kibbeh met Tahini (3 Kibbeh, 20ml Tahini)
-
Labneh (50g Granoliva Yoghurtdip munt, citroen & za’atar – Labneh 800g, 10g Granaatappelpitjes, 2g Verse munt fijngesneden)
-
Za’atar spiced flatbread (2 Naanbroden, 20ml Olijfolie, 1g Za’atar)
-
Pittige olijven (60g Granoliva Pittig gemarineerde olijven 800g)
-
Sigara Böreği (2 Vellen filodeeg ontdooid, Extra vierge olijfolie, 60g Feta verkruimeld, 25g Parmezaanse kaas geraspt, 1 Lente-ui fijngesneden, 10g Verse peterselie fijngehakt, ½tl Tijmblaadjes, ¼tl Aleppo peper of chilivlokken, 1el Olijfolie)
-
Topped houmous ras-el-hanout (80g Granoliva Houmous Ras el hanout & abrikoos 800g, 20g Granoliva Salsa tomaatpaprika – Matbucha 800g, 10g Crunchy chickpeas, Olijfolie)
-
Muhammarra (50g Granoliva Muhammara 800g, 1 Lombardi pepers)
-
Sabzi Khordan (3 Takjes munt, 3 Takjes basilicum, 3 Takjes dille, 3 Takjes peterselie, 3 Takjes dragon, 3 Takjes koriander, 5 Radijsjes, 2 Mini-komkommers, 4 Mini-wortelen, ½ Citroen)
-
Crispy potatoes met Dukkah (35g Granoliva Babaganoush 800g, 10g Granoliva Aioli 800g, 150g Crispy aardappelen, 10g Pink tahini, 10g Zhoug, 3,5g Dukkah)
Bereidingswijze
Sizzled dolmades met zough-houmous dip
- Dep de dolmades droog en bak kort aan in olijfolie op middelhoog vuur.
- Verdeel de Granoliva Houmous Zough peterselie & koriander over de bodem van een schaaltje en leg de
dolmades erop.
Kibbeh met tahini
- Frituur de kibbeh volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer in een kommetje en drizzle de tahini erover.
Labneh
- Lepel de Granoliva Yoghurtdip munt, citroen & za’atar – Labneh in een schaaltje en bestrooi met granaatappel en munt.
Za’atar spiced flatbread
- Bestrijk de naan met olijfolie.
- Toast kort op een plancha of in een pan en bestrooi met za’atar.
Pittige Olijven
- Serveer in een schaaltje.
Sigara Böreği (kaasrolletjes van filodeeg)
- Vulling: Meng alle ingrediënten in een kom.
- Filodeeg: Snijd elk vel in 3 stroken (± 6 stroken).
- Vormen: Lepel 1½el vulling onderaan een strook, vouw de zijkanten in en rol strak op. Herhaal tot ± 5 rolletjes. Bestrijk met olijfolie.
- Bakken: Oven voorverwarmen op 190 °C. Bak 8–10 min, draai halverwege, tot goudbruin en krokant.
Topped houmous ras-el-hanout
- Lepel de Granoliva Houmous Ras el hanout & abrikoos in een schaaltje.
- Leg er een lepeltje Granoliva Salsa tomaat-paprika – Matbucha bovenop.
- Werk af met crunchy kikkererwten en olijfolie.
Muhammara
- Lepel de Granoliva Muhammara in een schaaltje en leg er de peper bovenop.
Sabzi Khordan (kruidenplateau)
- Schik alle kruiden en groenten losjes op een schaal en serveer met partje citroen.
Serveren
- Schik alle schaaltjes en brood samen op een grote houten plank.
- Serveer het naanbrood als bijgerecht bij de verschillende dips en hapjes.
Crispy potatoes met dukkah (zie recept)
- Verdeel de Granoliva Babaganoush op de bodem van het bord.
- Plaats de aardappelen in het midden. Bestrooi met dukkah en besprenkel met Granoliva Aioli, pink tahini en zhoug.