Pasta met scampispiesjes
Ingrediënten
-
1 kg Pasta (Fettucini / Tagliatelle... )
-
300 g Granoliva Groene Olijven tapenade / Andere Tapenade
-
60 Scampi’s
-
150 g Pijnboompitten, gegrild
-
40 Rode Kerstomaatjes, middendoor gesneden
-
1 Bot Basilicum
-
3 Lookteentjes
-
200 ml Olijfolie
-
Houten Spiesjes
Bereidingswijze
- Maak een marinade van look, basilicum en olijfolie voor de scampi’s.
- Marineer de scampi’s en prik ze op stokjes. Gril deze scampi-spiesjes.
- Kook de pasta al dente en meng deze met groene olijventapenade, halve kerstomaatjes en gegrilde pijnboompitten.
- Werk af met enkele blaadjes verse basilicum en eventueel wat parmezaanschilfers.
- Presenteer het scampispiesje op de pastamengeling.
- Tip: In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de Groene Olijventapenade. TU kunt dit gerecht ook bereiden met een andere variant tapenade: vb. Tomatentapenade, Toscaanse Tapenade.