Overslaan en naar de inhoud gaan

Pasta met scampispiesjes

Servings

Servings: 10

Ingrediënten

  • 1 kg Pasta (Fettucini / Tagliatelle... )
  • 300 g Granoliva Groene Olijven tapenade / Andere Tapenade
  • 60 Scampi’s
  • 150 g Pijnboompitten, gegrild
  • 40 Rode Kerstomaatjes, middendoor gesneden
  • 1 Bot Basilicum
  • 3 Lookteentjes
  • 200 ml Olijfolie
  • Houten Spiesjes

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van look, basilicum en olijfolie voor de scampi’s.
  2. Marineer de scampi’s en prik ze op stokjes. Gril deze scampi-spiesjes.
  3. Kook de pasta al dente en meng deze met groene olijventapenade, halve kerstomaatjes en gegrilde pijnboompitten.
  4. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum en eventueel wat parmezaanschilfers.
  5. Presenteer het scampispiesje op de pastamengeling.
  6. Tip: In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de Groene Olijventapenade. TU kunt dit gerecht ook bereiden met een andere variant tapenade: vb. Tomatentapenade, Toscaanse Tapenade.