Overslaan en naar de inhoud gaan

Pizza Taglio

Servings

Servings: 8

Bereidingstijd

Bereidingstijd: 20min

Moeilijkheid:

Foodcost: € 2.38

Ingrediënten

  • 150g Granoliva Knoflook olijven 800g, heel & grof gehakt
  • 1 Al Taglio pizzabodem (40 × 60cm)
  • 200g Fior di latte mozzarella, in blokjes
  • 200g Verse mozzarella, in blokjes
  • 1 Courgette of Granoliva Gegrilde courgette 1kg
  • 1 Rode ui, in halve maantjes
  • 50ml Olijfolie
  • Zwarte peper, naar smaak
  • Grof zeezout, naar smaak
  • 200g Feta
  • 16 Gemarineerde ansjovisfilets
  • 40g Harissa
  • 20g Gekonfijte citroenschil, in julienne
  • 5g Verse dille, geplukt
  • 5g Verse munt, geplukt

Bereidingswijze

  • Verdeel de fior di latte en verse mozzarella gelijkmatig over de pizzabodem.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes en verdeel samen met de rode ui over de bodem.
  • Strooi de gehakte Granoliva Knoflook olijven erover.
  • Sprenkel de olijfolie gelijkmatig uit en kruid met grof zout en zwarte peper.
  • Bak de pizza in de heetste stand van de oven gedurende 5–10 minuten, afhankelijk van de oven, tot de bodem krokant en de kaas gesmolten is.
  • Snijd de pizza in 8 stukken.
  • Leg op elk stuk 2 ansjovisfilets.
  • Verkruimel de feta over de stukken en verdeel de munt, dille en gekonfijte citroen.
  • Werk af met een drizzle harissa.


Buon appetito!