Pizza Taglio
Ingrediënten
-
150g Granoliva Knoflook olijven 800g, heel & grof gehakt
-
1 Al Taglio pizzabodem (40 × 60cm)
-
200g Fior di latte mozzarella, in blokjes
-
200g Verse mozzarella, in blokjes
-
1 Courgette of Granoliva Gegrilde courgette 1kg
-
1 Rode ui, in halve maantjes
-
50ml Olijfolie
-
Zwarte peper, naar smaak
-
Grof zeezout, naar smaak
-
200g Feta
-
16 Gemarineerde ansjovisfilets
-
40g Harissa
-
20g Gekonfijte citroenschil, in julienne
-
5g Verse dille, geplukt
-
5g Verse munt, geplukt
Bereidingswijze
- Verdeel de fior di latte en verse mozzarella gelijkmatig over de pizzabodem.
- Snijd de courgette in dunne plakjes en verdeel samen met de rode ui over de bodem.
- Strooi de gehakte Granoliva Knoflook olijven erover.
- Sprenkel de olijfolie gelijkmatig uit en kruid met grof zout en zwarte peper.
- Bak de pizza in de heetste stand van de oven gedurende 5–10 minuten, afhankelijk van de oven, tot de bodem krokant en de kaas gesmolten is.
- Snijd de pizza in 8 stukken.
- Leg op elk stuk 2 ansjovisfilets.
- Verkruimel de feta over de stukken en verdeel de munt, dille en gekonfijte citroen.
- Werk af met een drizzle harissa.
Buon appetito!