Recept Vitello tonato
Ingrediënten
-
1 kg Kalfsvlees, gepocheerd
-
20 Ansjovissen, gemarineerd
-
15 Kappers
-
Parmezaanschilfers
-
3 Citroenen, geperst
-
½ Bot Patte Peterselie
-
500 g Granoliva zwarte olijven tapenade
Bereidingswijze
1. Verhit een bouillon tot 60°C en pocheer hierin het kalfsvlees gedurende 20 minuten.
2. Snijd het kalfsvlees met een snijmachine in fijne plakken en leg op een folie.
3. Besmeer rijkelijk met zwarte olijven tapenade.
4. Maak een rollade en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
5. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
6. Serveer met kappertjes en gemarineerde ansjovisfilets.
7. Versier met enkele blaadjes peterselie en parmezaanschilfers.
8. Tip: Serveer met olijfbrood en Kalamata Olijven.