Risotto van spelt ai porcini
Ingrediënten
-
Volkoren Spelt
-
Sjalot
-
Olijfolie
-
Rode wijn
-
Knoflook
-
Granoliva gemarineerde artisjokharten
-
Erwten
-
Parmezaanse kaas
-
Boter
-
Groentebouillon
-
Peterselie
Bereidingswijze
- Week de spelt tot een uur of een nacht op voorhand.
- Hak de sjalot en de look fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en stoof de sjalot en de look.
- Voeg de groenten toe en laat ze zachtjes aanstoven.
- Blus met rode wijn en doe er de uitgelekte spelt bij. Laat het geheel goed inkoken.
- Voeg vervolgens de bouillon toe in verschillende keren totdat de spelt beetgaar is en roer regelmatig.
- Hak de peterselie fijn.
- Neem de risotto van het vuur, voeg de geraspte Parmezaanse kaas, de gehakte peterselie en een klontje goede boter toe.
- Meng het geheel.
- Doe de risotto in een ruime schaal en garneer eventueel met wat Parmezaan-schilfers en gehakte peterselie.
- Eet smakelijk!